Китайці готові заплатити за модернізацію заводів «Укрспирту» на Львівщині

Йдеться про суму в 150 000 000 доларів.

ДП "Укрспирт" планує укласти договір із китайською компанією China North Vehicle Corporation (Norinco) із модернізації виробництва на Сторонибабському та Вузлівському місцях проведення діяльності (МПД, обидва – Львівської обл.).

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Виходимо на фінішну пряму щодо укладення інвестиційного договору з китайською компанією China North Vehicle Corporation (Norinco)", – уточнили в "Укрспирті".

У ДП зазначили, що фахівці "Укрспирту" і китайської компанії провели повний технічний аудит двох МПД, сформували пропозиції щодо встановлення обладнання з виробництва нових видів продукції. Зокрема, на цих майданчиках планується виготовляти високопротеїнові кормові добавки та діоксид вуглецю харчового рівня очищення.

Обсяг інвестицій у разі укладення угоди досягне 150 млн грн.

За інформацією "Укрспирту" підписання меморандуму про співпрацю між держкорпорацією, Державною інноваційною фінансово-кредитною установою та китайською Norinco у сфері модернізації виробничих майданчиків підприємства відбулося ще у вересні 2018 року.

Як повідомлялося, в березні 2019 року "Укрспирт" погодив із Міністерством аграрної політики та продовольства стратегічний план на 2019-2023 рр., який передбачає інвестиції на цей період у розмірі 1,53 млрд грн, зокрема 311 млн грн інвестицій у поточному році.

"Укрспирт" – великий виробник спирту і спиртовмісної продукції в Україні. ДП перебуває в управлінні Міністерства аграрної політики та продовольства. Загальна виробнича потужність ДП – понад 36 млн дал на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

Компанія Norinco спеціалізується на комплексних інженерно-технічних рішеннях для машинобудування та переробної галузі.