Рятувальники обговорили, як мінімізувати корупційні ризики

З ініціативи Громадської ради при МВС України в Одесі напередодні відбувся “круглий стіл” на тему: “Визначення корупційних ризиків в діяльності МВС, шляхів запобігання і протидії корупції в МВС”.

У ньому прийняли участь фахівці територіальних органів ДСНС України, закладів, діяльність яких спрямовується і координується МВС України і які дислоковані в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко проінформував учасників зустрічі про основні тенденції вдосконалення правоохоронної системи, формуванні довіри до неї у суспільства, поліпшенні взаємодії з громадськістю. Про ефективні методи прівентівноі роботи щодо попередження корупції та розробку антикорупційної програми на наступний рік розповів представник Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС України Сергій Яременко.

В ході дискусії було обговорено шляхи мінімізації корупційних ризиків, впровадження сервісних послуг для населення, забезпечення діяльності державних установ і типові порушення вимог антикорупційного законодавства, можливі в діяльності посадових осіб. За підсумками “круглого столу” схвалені пропозиції для вирішення актуальних питань запобігання та протидії корупції в системі МВС.