Співробітники СБУ блокували роботу цілого злочинного угруповання

Співробітники Служби безпеки України викрили та блокували діяльність злочинної організації, що контролювала багатомільйонний грошовий оборот, отриманий від незаконної діяльності в різних регіонах нашої країни.

Угруповання очолювали «вори в законі», які координували діяльність кримінальних груп в Херсонській, Одеській та Запорізькій областях. Через розгалужену мережу так званих «смотрящих» був налагоджений збір грошей, отриманих від наркоторгівлі, розбоїв, грабежів, шахрайських схем, викрадень автомобілів і рекету представників бізнесу.

Також зловмисники збирали гроші засуджених з чотирьох виправних колоній і СІЗО в Херсонській області. До учасників угруповання надходили «відсотки», зокрема від збуту наркотиків в місцях позбавлення волі та вимагання грошей з родичів ув’язнених. Частина отриманих коштів кримінальники перераховували в так званий «общак», що зберігався на рахунках, оформлених на контрольованих підставних осіб. Розмір «прибутку», за попередніми оцінками, тільки однієї регіональної ланки злочинної організації складав майже 23 мільйони гривень.

Чотирьом фігурантам виробництва оголошено про підозру у вчиненні низки злочинів. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників злочинної організації.

Спецоперація з викриття зловмисників проводилася спецпідрозділами СБУ Херсонської, Одеської та Запорізької областей під координацією Головного управління по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю СБУ України, спільно зі слідчими Нацполіціі і прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим.