Одеситів запрошують на творчий вечір Юхима Ярошевського

10 серпня в Золотому залі Одеського літературного музею відбудеться творчий вечір одного з найстаріших одеських поетів і прозаїків – Юхима Ярошевського.

У програмі – авторське читання, спілкування, відповіді на питання.

Незважаючи на те, що вже більше 10 років Юхим Ярошевський живе в Німеччині, в німецькому Котбусі (земля Бранденбург), зараз в Одесі його ім’я на слуху у всіх, хто хоч трохи цікавиться літературою і культурою міста.

Юхим Ярошевський, народився в 1935 році в Одесі. Він філолог, працював викладачем російської літератури.

Вірші та прозу писав з юності. Автор культової в одеському самвидаві 1970-х-80-х рр. прози «Провінційний роман-с», виданої вперше в 1998 році в Нью-Йорку (видавництво «Lifebell»), пізніше перевиданий в Мюнхені, Петербурзі, Одесі.

За радянських часів не друкувався, був відомий як письменник і поет одеського андеграунду. Регулярно друкується з 1991 року, спочатку в місцевій пресі, а потім в Росії і далекому зарубіжжі. Вірші опубліковані в літературних журналах Росії, України, Ізраїлю, Італії, Німеччини: «Аріон», «Новий світ», «Хрещатик», «Жовтень», «Діти Ра», «Дерибасівська-Рішельєвська», «Артикль» і ін.

Переможець інтернет-конкурсу «Мережевий Дюк» 2000 року в категорії «Проза», в 2001 році – Перша премія в номінації «Поезія». На початку XXI століття вийшли збірка віршів «Поети пишуть в стіл» і друга книга прози і віршів «Королівське Літо», з авторськими ілюстраціями. У 2010 році – книга віршів «Холодний вітер півдня», в 2015 – поетична книга «Непрошена мова».