В Одесі стартували підготовчі роботи до благоустрою бульвару Жванецького

На бульварі Жванецького стартували підготовчі роботи до початку благоустрою території за конкурсним проектом «Крок до моря». Про це на апаратній нараді в мерії розповів в. о. директора департаменту архітектури та містобудування міськради Михайло Шайденко.

На оголошеному міськрадою конкурсі переміг спільний проект одеських і харківських архітекторів «Крок до моря». (Автори проекту – Олександр Горенюк, Євген Чернат, Анна Чернат, Анастасія Варваніна, Марія Андрієнко, Ганна Васильєва, Інна Добровольська, Максим Коцюба, Олександр Коротких і Вероніка Шустер).

Призовий фонд проекту склав 120 тисяч гривень. Департамент архітектури та містобудування планує замовити проектно-кошторисну документацію по розробці проекту-переможця конкурсу, яка повинна бути готова до кінця 2019 року.

За задумом авторів реконструйована територія продовжить довгу зелену смугу, що переходила в Стамбульський і Грецький парки. Тут з’являються нові пішохідні зв’язки – безліч пандусів і невелика кількість сходів. Також автори проекту максимально зберегли діючий рельєф і зелені насадження.

Роботи будуть проводиться на великій ділянці, площею 4 ГА, там проведуть протизсувні роботи і замінять застарілу каналізацію.

Міський голова дав доручення профільним фахівцям досконально розібратися, чи вистачить, відповідно до проекту, каналізаційних потужностей і електроживлення, а також пообіцяв регулярно під час робочих виїздів особисто контролювати хід робіт.