Екологи зобов’язали чиновників прибрати пляжі в Фонтанці і Лузанівці

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько-Чорноморського округу були відібрані проби морської води в районі с. Фонтанка Лиманського району Одеської області, а також в районах пляжної смуги починаючи з Крижанівки до Затоки.

За результатами досліджень, проведених відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції, в пробах морської води, в зонах, де спостерігалися плями, схожі на нафтопродукти, не встановлено перевищення гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів. Однак, на піску спостерігаються окремі плями нафтопродуктів, схожих на мазут.

Інспекція терміново звернулася до капітанів морських портів Одеса та Южне і керівництва відповідних філій державного підприємства «Адміністрація морських портів України» щодо надання інформації про розташування суден на зовнішньому рейді морських портів Одеса та Южне в даний період із зазначенням назви судів і номерів IMO, і здійснення бункерувальних операцій на рейді зазначених морських портів.

Також, був направлений запит на Гідрометцентр Азовського і Чорного морів про надання інформації щодо «рози вітрів» і напрямку течії в регіоні виявлення забруднення.

Інспекцією надано відповідні приписи з прибирання території пляжів від залишків нафтопродукту, зокрема Голові Лиманського районної державної адміністрації Одеської області.

В даний час, Інспекція продовжує здійснювати моніторинг в зонах, де спостерігалися плями, схожі на нафтопродукти і вживати заходи для встановлення джерела забруднення.