СБУ затримала в Ізмаїлі російський танкер

Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер «NEYMA». Він блокував українські військові кораблі в Керченській протоці. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Під час досудового слідства було встановлено, що за прямим наказом вищого керівництва ФСБ РФ представники Прикордонної служби ФСБ вчинили акт збройної агресії проти українських військових кораблів “Нікополь”, “Бердянськ” і буксира “Яни Капу”в Керченській протоці”, – йдеться в повідомленні.

В СБУ розповіли, що 24 липня, за інформацією українських прикордонників, в порт Ізмаїл під прапором РФ зайшов танкер “NIKA SPIRIT”, який за номером ІМВ – 8895528, за даними міжнародної інформаційної системи EQUASIS ідентифікований як уже відомий танкер “NEYMA”, який був використаний для перекриття Керченської протоки.

Назва танкера “NEYMA” російськими власниками змінено на назву “NIKA SPIRIT».

“Зараз групою слідчих СБУ, військових прокурорів і прикордонників на затриманому танкері закінчено санкціоновані українським судом слідчі дії – обшук з метою встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів судна, записів радіопереговорів під час конфлікту, бортових журналів. Допитані члени суднової команди, вилучені документи необхідні для встановлення істини в кримінальному провадженні”, констатує прес-служба СБУ.