В Одесі впроваджують світові практики правового захисту пацієнтів з ВІЛ і туберкульозом

В Одесі відбулася перша зустріч в рамках розробки Плану дій «Права людини і здорове місто». В ході зустрічі, в якій взяла участь заступник Одеського міського голови Світлана Бедрега, була представлена ​​інформація про епідеміологічну ситуацію з ВІЛ і туберкульозом в Одесі, роботі міської влади і медичних установ з протидії соціально небезпечним заболеваніям.Новий проект реалізується за підтримки Програми розвитку ООН. Програма сприяє досягненню цілей ініціативи Fast Track Cities, яку Одеса реалізує з 2017 року після підписання міським головою Геннадієм Трухановим Паризької декларації.

План дій передбачає впровадження нових схем лікування туберкульозу, моніторинг порушень прав людей в сфері громадського здоров’я, мінімізацію дискримінації щодо людей, які живуть з ВІЛ, та інших ключових груп населення, соціальний супровід споживачів ін’єкційних наркотиків.

В ході зустрічі було затверджено склад робочої групи для розробки остаточного варіанту Плану дій «Права людини і здорове місто» в Одесі.