Війна за сквер: медики психлікарні на Кульпаркові створили петицію з вимогою повернути їм сквер

Цього тижня колектив Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні зареєстрував петицію із вимогою залишити за лікарнею землі на вулиці Кульпарківській.

"Просимо зняти з розгляду проект ухвали «Про внесення змін до ухвали міської ради від 08.07.2010 № 3723 «Про затвердження переліку та меж скверів Франківського району м. Львова», що оприлюднена у переліку проектів ухвал на 2019 рік, згідно якої «буде припинено Львівський обласній психіатричній лікарні ім.Академіка В. П. Протопопова право постійного користування земельною ділянкою площею 20,83 га на вул. Кульпарківський, 95», в зв’язку з тим, що проект ухвали містить великі корупційні ризики та несе загрозу рейдерського захвату землі. 

Такий проект ухвали є законодавчо необґрунтованим та протиправним з огляду на те, що згоди на добровільне вилучення земельної ділянки лікарня не давала, а правові підстави для примусового її вилучення, передбачені земельним законодавством, відсутні. Крім того, Державний акт на право постійного користування землею не може бути скасований ухвалою Львівської міської ради як неповноважним для цієї юридичної дії суб’єктом", – сказано у петиції.

 

До кінця збору підписів залишилось 56 днів. Петиція вже набрала більше 80 підписів.

Натомість у Львівській міській раді запевнили, що не будуть забирати землю.

"Мерія Львова не має наміру змінювати межі психіатричної лікарні на вул. Кульпарківській, а лише формує земельну ділянку, яка не задіяна для потреб лікарні, і надає їй статус скверу", – запевнили у міськраді.

Як кажуть працівники міської ради, ще 2017 року Львівська обласна рада звернулася до Львівської міської ради з проханням закріпити за обласною психіатричною лікарнею земельну ділянку в розмірі 18 га, а не 20 га, що й було зроблено.

У пояснювальній записці ухвали "Про внесення змін до ухвали міської ради від 08.07.2010 № 3723 “Про затвердження переліку та меж скверів Франківського району м. Львова“ сказано, що право на користування припинено у зв'язку із припиненням діяльності установи. Земельну ділянку скверу буде відведоно Франківській районній адміністрації.