У ЛМР можуть розглянути петицію про заборону закупівлі громадського транспорту без кондиціонерів

На сайті Єдиної системи місцевих петицій львів'янин Андрій Маринюк зареєстрував петицію про "Заборону закупівлі громадського транспорту для Львова без кондиціонерів".

Менш ніж за місяць петиція зібрала 400 підписів із 500 необхідних.

"Як показало дослідження проведене громадськими активістами та журналістами, температура в транспорті Львова перебуває поза межами здорового глузду та комфорту. За проведеними дослідженнями, в літню пору температура в громадському транспорті сягає позначок від 35 до 40+ градусів.

Львівські автобуси та маршрутки перетворились на справжнє пекло. Постійні скарги пасажирів на те, що комусь немає чим дихати, а комусь дує, а також жахливі запахи від розпарених людських тіл в переповнених трамваях, тролейбусах чи автобусах зробили неможливим пересування львів'ян та гостей міста в громадському транспорті.

З метою збереження здоров'я пасажирів та забезпечення їх комфорту пропоную заборонити закупівлю нових транспортних засобів для міста Львова, якщо в них відсутня встановлена заводська система кондиціонування та опалення.

Також пропоную ввести знижувальний коефіцієнт вартості проїзду для транспорту в якому відсутнє опалення в зимовий період чи кондиціонування в літній. Та затвердити нормативні показники температури в транспортному засобі для кожної пори року, в разі відхилення від яких застосовувати знижувальний коефіцієнт для всіх транспортних засобів", – сказано у петиції.

До кінця збору підписів залишилось 35 днів. Якщо і ця ініціатива збере необхідні підписи – її розглянуть у міськраді.