Для лікарні імені академіка Резніка закупили нове обладнання (фото)

Для відділення реанімації новонароджених дитячої міської лікарні ім. академіка Б.Я. Резника придбано новітнє медичне обладнання, на закупівлю якого з міського бюджету Одеси в рамках реалізації муніципальної програми «Здоров’я» виділено близько 4 мільйонів гривень.

Це – два інкубатори для новонароджених Atom Dual Incu I виробництва Японії. Кожен з них трансформований в відкриту реанімаційну систему, що забезпечує оптимальні умови для реанімації, виходжування та догляду за новонародженими.

Перетворення інкубатора в реанімаційний столик і назад відбувається протягом декількох секунд – медпрацівникові досить натиснути кнопку. Також плавно опускається бокова стінка інкубатора і регулюється по висоті столик, де знаходиться дитина, що забезпечує максимальну зручність проведення медичних маніпуляцій. У приладі висувається спеціальна поличка, куди поміщається рентгенівська плівка. За допомогою наявного в відділенні мобільного рентген апарату можливе проведення рентгенологічного обстеження новонародженого безпосередньо всередині інкубатора, що запобігає тепловтрати і забезпечує для малюка максимально комфортне середовище.

– Таких суперсучасних інкубаторів для новонароджених в Україні всього п’ять, і два з них знаходяться в Одесі. Завдяки увазі міської влади до питань охорони здоров’я сьогодні лікарня оснащена медичним обладнанням світового рівня, – зазначила головний лікар дитячої міської лікарні ім. Резника Тетяна Рижикова.

Також лікарня отримала апарат INFANT FLOW SIPAP виробництва США. Він використовується для проведення неінвазивної, тобто не вимагає введення дихальної трубки, штучної вентиляції легенів у новонароджених та дітей, які страждають синдромом дихальної недостатності.

У лікарні Резника відповідно до світових стандартів проводять виходжування недоношених новонароджених, в тому числі з екстремально низькою масою тіла – від 500 грамів. В рамках міської програми «Здоров’я» тут проводиться безкоштовне забезпечення медикаментами ургентних пацієнтів.