За незаконне будівництво – штрафи на солідну суму

Управлінням ДАБК Одеської міської ради за період з 1 по 5 липня 2019 року проведено перевірки та обстеження 18 об’єктів будівництва та реконструкції. Ще по 13 адресами перевірки тривають.

В результаті інспекційної роботи видано 36 направлень на перевірки, скасовано дві реєстрації декларацій, повідомлень про початок виконання будівельних робіт та готовності об’єктів до експлуатаціі.По проведеним раніше перевірок на ряд фізичних осіб накладено штрафи на суму 180 тисяч 200 гривень, на ряд юридичних осіб – на суму 90 тисяч 315 грівен.Всего ж ДАБК Одеської міськради оштрафував порушників на суму понад 270 тисяч гривень.

Штрафні санкції винесені за будівництво, реконструкцію без дозвільних документів індивідуальних житлових будинків, квартир, нежитлових приміщень; експлуатацію об’єктів, які не введені в експлуатацію; внесення недостовірних даних в повідомлення, декларації про початок виконання будівельних робіт та готовності об’єктів до експлуатації; невиконання приписів управління ДАБК Одеської міськради про усунення порушень; недопуск посадових осіб управління на об’єкт будівництва.