Одеським пенсіонерам видають пенсію фальшивими купюрами?

В Одесі пенсіонерка помітила у себе “дивну” купюру в 500 гривень. Банк, вилучивши її повідомив, що вона фальшива. Про це в співтоваристві «Чорний список Одеса» розповів син пенсіонерки, Олександр Станев.

«Порадьте, що робити !! Місяць тому моя мама отримала пенсію, у розмірі 1689 гривень. Принесли з пошти, листоноша. Пішла вона в Приват банк оплатити ком.услуги і взяла 500 гривень, які їй принесли. Касир на відділенні сказала, що купюра підозріла, вилучила, склала акт, печатку не поставила в акті. Мамі 82 роки, вона мало що розуміє в цих справах, поплакала два дні і потім зізналася мені, що сталася така ситуація. Банк каже, що відправили на експертизу. Триває ця експертиза може від місяця до двох! Якщо купюра фальшива, то її не повертають. На відділенні пошти кажуть, що отримують гроші з казначейства і за якість вони відповідають. У мене питання, що робити пенсіонеру, у якого відняли таким чином майже третину пенсії, ніхто не відповідає за це ?! Дайте, будь ласка рада, що нам тепер робити. Відділення Привату на Катерининській 72, а пошта 48 відділення на Базарній 25»

Як з’ясувалося в коментарях, касир банку діяв в рамках закону, про що повідомив його представник:

«Є Висновок експертизи. Купюра “підроблена”. З клієнтом контакт проведений, копія акта для передачі клієнту підготовлена. Синові Олександру також повідомили», написали представники банку.

Згідно із законом банк зобов’язаний вилучати “підробки” з обороту. Найближчим часом, пенсіонерка отримає відповідний акт (вже завірений печатками).