Боговина Віталій, Березін Максим, Мельник Ростислав та Куртєв Віктор – фінансові махінатори ЗЕ команди

Мельник Ростислав Леонідович

Аферисти Боговина Віталій, Березін Максим, Мельник Ростислав, Бужанський Максим та Куртєв Віктор – люди, які створюють проблеми для нового президента.

Президентська партія Слуга Народу оголосила повний список кандидатів в народні депутати від своєї політичної в мажоритарних округах. Під брендом Слуги Народу до владу рвуться люди з зовсім не чистою репутацією або ж маріонетки старих політичних еліт. В партії заявляли, що вони залишають за собою право відкликати не добросовісних кандидатів в народні депутати. Громадська організація «Рух територіальних громад» промоніторила не доброчесних кандидатів, що йдуть від Слуги Народу по мажоритарних округах. Що ж, побачимо, чи дотримаються свої слів у Слуги Народу.

Віталій Боговина округ 78

В склад округу входять місто Бердянськ з населеними пунктами Бердянської міської ради, Бердянський, Більмацький, Розівський, Чернігівський райони

 

Компанії кандидата в нардепи по 78 округу від партії “Слуга народу” Віталія Боговіна брали участь у схемі ухилення від сплати податків на загальну суму майже 70 млн грн. Про це свідчать судові матеріали справи, яку з 2018 року розглядає Голосіївський суд Києва.

Віталій Боговін – співвласник групи компаній «BKW Group». Слідчі поліції і фіскальної служби встановили, що дві компанії, що входять в цей агрохолдинг, фігурують в сумнівному податковому кредитуванні. Ця фінансова афера дозволила учасникам “схеми” всього за 1,5 року привласнити близько 70 мільйонів гривень.

був штучно завищений податковий кредит, за рахунок відображення у звітності «ризикових» операцій з придбання насіння соняшнику у компаній з ознаками сумнівності, а також сільгоспвиробників, де є значні розбіжності між обсягом збору врожаю і обсягом реалізованих насіння соняшнику.

Дві із зазначених компаній, «Алонис Агро» і «Придонецкое», належать Віталію Боговину і його бізнес-партнеру Вадиму Ковернику. Разом ці аграрії створили холдинг «BKW Group».

Березін Максим округ 151

В 151-му окрузі на Полтавщині, це районні центри Гадяцький, Лохвицький, Чорнухинський та частина Лубенського району, політична партія Слуга Народу відправила Березіна Максима.

 

Народився в Вінниці, навчався в Сумах, а нині працює директором комунального підприємства «Муніципальна поліція» Кременчуцької міської ради Полтавської області. Це вже не перша спроба зайти в політику, даного слуги. Так в 2016 році він був технічним кандидатом від партії Миколи Катеринчука «Європейської партії України». На тодішніх проміжних виборах 17.072016 позачергових виборів народних депутатів він набрав 406 голосів, менше 1%, Опора тоді його називала технічним кандидатом. Тому на цей раз Березін вирішив змінити політичний бренд.

У 2016 він створив та очолив одразу 2 партійні осередки: Політична партія Крижопільська Районна організація Єдиного Центру (В. Балога) та політична партія Крижопільська Районна партійна організація Народно-Демократичної партії України. Проте успішним партійним будівництвом Березін не відзначився, так як очолив комунальне підприємство «Муніципальна варта».

Максим Березін був помічений в корупційних скандалах. Відносно директора комунального підприємства «Муніципальна варта» Максима Березина складено протокол про корупцію. Чиновник не вчасно подав декларацію про доходи за 2016 год. Після цього він пішов в неоплачувану відпустку на 14 днів. На сайті НАЗК все-таки з’явилася декларація керівника «Муніципальної варта», але до неї є також питання. Родина не має власного житла. Ані квартири, ані будинку в фінансовому документі не вказано. Є три земелні ділянки: площею 1 тис кв м в Кременчуці, 1 тис 190 кв м — в селі Ялинці (Кременчуцького району), а також 20 тис кв м в селі Недогарки (Кременчуцького району). Вся земля у 100% -му володінні М. Березіна. У родини немає автомобіля, та є причіп, придбаний у 2010 році. Згідно законом України «Про запобігання корупції», декларант зобовязаний вказувати місце проживання, та у власності кого знаходиться обєкт, проте Березін плювати хотів на закони, тому що як він вважає – він і є закон.

 

Будучи на посаді керівника «Муніципальної варти» отримував гроші за фіктивно працевлаштованих працівників. Рішенням судді Автозаводського райсуду Діни Андрієць міськвідділ поліції повинен внести до єдиного реєстру досудових розслідувань справу стосовно керівництва комунального підприємства «Муніципальна поліція» і розслідувати її. К.Красовський звернувся до суду і суд зобов’язав поліцію внести відомості в ЕРДР і розслідувати справу. Як з’ясувалося, до К.Красовського звернувся городянин і повідомив, що директор КП «Муніципальна варта» порушує Закон: отримує гроші за фіктивно працевлаштованих робітників і здійснює ряд інших правопорушень. Проте подальший хід справи не відомий громадськості.

Цікаво, що заробітна плата керівника «Муніципальної варти» Кременчука в два рази більша за начальника всієї поліції міста. Березіна пов’язують з теперішнім мером Кременчука Віталієм Малецьким. Серед 20 обіцянок, коли мер обирався на свою посаду, було й створення муніципальної поліції у Кременчуці, яку очолив Максим Березін.

Мельник Ростислав округ 116

Округ що знаходиться на території міста Львова від Слуги народу буде представляти скандальний забудовник, син екс-регіонала Ростислав Мельник.

 

Сумнівний будівелиний бізнес нашого новоспеченого кандидата не може здійснюватися без особистої згоди міського голови Львова Андрія Садового. Про схему взаємодії між родиною Мельників та Андрієм Садовим раніше публікувало Інформаційне агентство ZIK та зазначали представники депутатського корпусу Львівської міської ради. Агресивна забудова в центральній частині міста Львова та руйнування унікального історичного ансамблю міста здійснюється без дозволу Міністерства культури та без уваги на інтереси територіальної громади. Лозунг «Чистий бізнес» возведено в ранг офіційно обраного курсу на збагачення нашого героя.

 

Проекти більшості забудов компанії нашого героя розробляли комерційне підприємство «Зелемінь» родини Павліва та «АРТБУД» Данила Швеця — сина керівника управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко-Швець.

У 2008 році Ростислав Мельник викупив та зруйнував будинок відомого композитора Ярослава Ярославенка у Львові для будівництва багатоквартирного будинку. Попри те, що будинок композитора Ярославенка належав до пам’яток історії та мистецтв Львівської області, ніхто та ніщо не зупинило нашого махінатора при знищенні будинку. Кілька кримінальних проваджень за цим фактом були закриті через недостатність доказів. Громада м. Львова була шокована бездіяльністю слідства та нахабством нашого героя.

Корпорація «Ріел» здійснює найактивніше функції забудовника у м.Львові та м.Києві. Фактично при реалізації квартир існують схеми, які породжують не добросовісну конкуренцію, штучне завищення цін, відмивання коштів та не сплата податків. Фірма «Ріел» має ряд юридичних осіб, засновниками яких є ж сама фірма «Ріел», або довірені особи (компаньйони) п. Мельника Р.Л.

Між покупцем (фізичною особою) укладається договір про участь у фонді фінансування будівництва (фондом являється ліцензована фірма, яка відповідно має укладений договір з фірмами корпорації «Ріел»). Якщо порівняти договір укладений між фондом фінансування будівництва та договором доручення то стає зрозуміло, що ціна вартість квартири поділяється на дві майже рівні частини а саме особа покупець вносить кошти на рахунок фонду, яка використовується офіційно для проведення будівництва будинку, вартість перерахованих коштів (орієнтовно 50%), відповідно вартість залучених та офіційно показаних коштів для контролюючих органів у 2 рази менша ніж фізична особа покупець платить за квартиру, ціна квартири у 2 рази менша ніж в рекламних оголошеннях – від 12 тис. грн. до 15 тис. грн. за кв.м., хоча по факту ціни на нерухомість в корпорації «Ріел» стартують від 25 тис. грн.

В результаті проведення вказаних оборудок, не законного оформлення документів при заключенні договорів на придбання квартир, частина коштів, яка оплачується простим пересічним громадянином за нібито оплачені послуги (консультації) перераховуються на фізичних осіб, однак ціна цих послуг для покупця включається у вартість квартири, а при сплаті податків не враховується.

Куртєв Віктор Владиславович, округ 143

В партію Зеленського “Слуга народу” по 143 округу на Одещині йде неодноразово судимий Віктор Куртєв, який зараз перебуває під слідством. Підприємства, які очолює Віктор Куртєв налічують сотні судових справ, постанов і судових рішень. Згідно з реєстрами, Куртєв є директором (підписантом) ПП “Керуюча компанія “Метрополія”, ТОВ Керуюча компанія “Метрополія”, ТОВ НТК “Метрополія”. Кінцевим бенефіціаром цих компаній є Елені Антіміаду (керуюча компанія “Метрополія” ЛТД, Кіпр), яка проживає в Нікосії (Кіпр).

 

Згідно з кримінальними провадженнями в період з 2013 року по 2019 Куртєву висувалися звинувачення через ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, підроблення документів, укладання фіктивних договорів та незаконне заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Останнє кримінальне провадження було відкрито 2 квітня 2019 року слідчим відділом Печерського управління поліції Києва за ч. 1 ст. 358 КК — підробка документів шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей в фінансово-господарські документи підприємства з придбання ТМЦ. Як говориться в діловодстві, мала місце підробка податкових декларацій та податкових накладних ТОВ НТК “Метрополія”, в якому директором є Куртєв Віктор Владиславович.

Також в 2017 році Генпрокуратура та Національна поліція України повідомила про підозри у розтраті керівникові ПАТ «Черкасиобленерго» на загальну суму 61 млн. грн., а також очільнику АК «Харківобленерго» — на 106,7 млн грн. Йдеться про кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 191 КК України — розтрата майна в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання службовим становищем та ч. 2 ст. 205 КК — фіктивне підприємництво.

Керівники згаданих підприємств у змові з директором ТОВ “Управляюча компанія “Метрополія” виводили держкошти, укладаючи фіктивні договори на розробку проектної документації з директором і бухгалтером ТОВ. Вартість надання послуг була завищена в п’ять разів. ТОВ “УК Метрополія” засноване чотири роки тому. Основним заняттям є «діяльність головних управлінь». Керівником товариства з 2013 року є Куртєв Віктор Владиславович

Бужанський Максим округ 25

Округ охоплює Чечелевський і частина Амур-Нижньодніпровського районів м. Дніпро.

Блогер і телеведучий з Дніпра Максим Бужанський збирається балотуватися до Верховної Ради України по мажоритарному округу від “Слуги народу” Володимира Зеленського.

Бужанський виступав за екс-президента Віктора Януковича і його “Партію регіонів”, не змінив свою позицію по ним навіть після Євромайдану, яким українці “вбили країну”.

Принциповий супротивник Майдану. Щиро ностальгує за СРСР. Послідовний і принциповий виборець регіоналів. Визнає військовий геній Жукова. Співчуває Сталіну. Упевнений, що мова — це метод красти”. Це все його цитати.

 

Був фігурантом, як мінімум, 7 кримінальних проваджень. Так, стало відомо, що Бужанський проходив у таких справах:

1) в 1998 році оголошувався в розшук за статтею 206 ч.2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) № 621506 від 30.11.1998;

2) у 2004 році проходив у справі про хуліганство ст. 185 ч. 1. (зараз ст. 206 ч. 2). Справа №67041942 від 06.10.2004;

3) погрози по телефону Шведовій Н.В. Передано в прокуратуру №6193 від 26.04.2012;

4) заява від колишньої дружини, що він її побив (погрожував фізичною розправою та завдав тілесних ушкоджень в обличчя) ЄРДР №12013040690004160 від 21.07.2013

5) заява від Цібратенко В.Г про побиття ст. 125 ч.1 КК, ЄРДР №12014040690001128 від 31.03.2014;

6) заяви від колишньої дружини про нанесення тілесних каліцтв третім особам №7013 від 04.07.2014;

7) порушення правил носіння та зберігання зброї ст. 191 ч.1 КУпАП № 654075 від 09.10.2012.

Цікаво побачити, чи партія Слуга Народу дотримається своїх слів, чи це будуть звичайні слова і не більше. Для прикладу партія Голос Святослава Вакарчука відкликала свого кандидата у народні депутати в одномандатному окрузі №121 Львівської області Дмитра Огньова, після того як журналісти викрили його зв’язок з народним депутатом від «Блоку Петра Порошенка» Глібом Загорієм, співвласником фармацевтичної компанії «Дарниця» та фігурантом численних журналістських розслідувань.

ORD