Лікар перинатального центру, якого звільнили за наказом Синютки, поновився та отримав компенсацію в розмірі близько 95 000 гривень

Тоді Синютка назвав лікаря «сліпим» через погано зроблений ремонт.

Ігор Ковальчук є одним із чотирьох лікарів Львівського перинатального центру, яких у травні 2018 року звільнили за помилки будівельників при реконструкції центру. У самому наказі причина звільнення була сформульована як «самоусунення [медиків] від спостереження за здійсненням ремонтно-будівельних робіт».

Перед оформленням наказу до новозбудованого центру прибу тодішній голова ЛОДА Синютка, який звернув увагу на неправильно проведені будівельні роботи в плані облаштування дверей, хоча проц і порушення медики повідомляли і до прибуття Синютки.

Так як на відкриття центру мав прибути Порошенко, а проблеми з будівництвом вже були відомими громадськості, то Синютка на нервах вирішив звільни ти цілу плеяду лікарів за погано виконаний ремонт, хоча жоден нормативний акт не надає підстав на звільнення через будівельні промахи. Синютка тоді назвав причиною звільнень те, що «сліпі лікарі працювати не можуть».

Щоправда, на даний момент вже двоє лікарів на посадах поновилися – це заступник головного лікаря Ігор Прокопів та вищезгаданий Ігор Ковальчук. Обом суд постановив повернути усю заробітну плату та нарахувати моральну компенсацію.