Благодійник передав Ужгородському пологовому 16 надважливих приладів для спостереження за плодом в утробі матері (Фото, Відео)

18-го червня Андрій Півень, генеральний директор компанії Нобілекс, передав Ужгородському пологовому будинку важливе медичне обладнання: 2 кардіографи та 14 фетальних доплерів.

Фетальні доплери – найкращі та найефективніші засоби спостереження за плодом в утробі матері. Для пологових будинків вони є просто незамінними, адже дозволяють максимально швидко і точно побачити стан, рух, серцебиття дитини та скорочення матки під час переймів.

Значення кардіографа у пологовому теж надвисоке. Він відслідковує серцебиття плоду, в тому числі, і у найвідповідальніший момент – під час пологів. Цей моніторинг дозволяє уникнути подальших ургентних ситуацій та ускладнень для здоров'я матері і дитини.

 – 18 червня для мене особливий день. Символічний. У цей день у мене народився син. Це той момент, коли хочеться дякувати усьому світу. Наша вагітність не була легкою: більшу частину цього періоду життя ми із дружиною Вірою провели у пологовому будинку. Отже, ці стіни знаємо добре. Тому вкотре із вдячністю згадуємо нашого лікаря, Івана Івановича Хащу. Цю важливу для нашої родини дату хочемо відзначити хорошою справою. До того ж коли компанія впевнено тримається на ногах, з'являється можливість підтримувати інших: тих, хто прагне щось змінити у суспільстві, переймається болем інших, надихає на звершення, – каже пан Андрій.

Не секрет, що нашим лікарням часто не вистачає фінансування, а це значить, що і маленькі пацієнти втрачають на обслуговуванні. Обладнання такого рівня забезпечить лікарям-акушерам цілий ряд діагностичних можливостей, адже тепер слідкувати за здоров'ям новонароджених стане простіше, а значить якісна медицина і сучасне медичне обслуговування стануть доступнішими.

Андрій Півень від імені своєї родини подякував лікарям Ужгородського пологового будинку, привітав із Днем медичного працівника та побажав плідної роботи, успіхів та розвитку, наголосивши, що місце, де щодня рятують і зустрічають нові життя є особливим для кожного мешканця Ужгорода та області.

Також стіни Ужгородського пологового будинку прикрасить ікона "Блага Вість" відомого українського іконописця Святослава Владики. Ікона була придбана на благодійному аукціоні Art.Music.Life, що відбувся у рамках церемонії нагородження BoomAwards – 2019 у Львові.

Варто також відзначити, що подія в пологовому будинку є не першою благодійною акцією від пана Андрія та його компанії. У березні цього року він подарував двадцяти чотирьом школам та дитячим садкам Ужгорода, а також Ужгородському пологовому будинку водоочисні пристрої "Іонімакс".