Резонансна ДТП в Ужгороді: прокуратура зареєструвала кримінальне провадження щодо власника Porsche (Відео)

У справі резонансної ДТП, яка трапилася 15 червня на Слов'янській набережній в Ужгороді, з'явилося ще одне кримінальне провадження. Прокуратура зареєструвала окреме — за фактом допуску до керування автомобілем "Porsche Cayenne" підозрюваної у скоєнні злочину. І поки у справі призначено ряд експертиз та триває подальше досудове слідство, власника автівки для надання показів очікують правоохоронці.

Марина БЕЗЕГА

речниця прокуратури в Закарпатській області

У рамках окремого кримінального провадження правоохоронці перевірять факт надання 21-річній уродженці м. Свалява, Закарпатської області, яка не має права на керування транспортними засобами,  автомобіля "Porsche Cayenne" за участі якого, було скоєне ДТП на Слов'янській набережній у м. Ужгороді.

Зараз у рамках кримінального провадження будуть з'ясовуватися усі деталі, викликається власник вказаного автомобіля для надання пояснень правоохоронцям.

Попередня правова кваліфікація у даному кримінальному провадженні за ст. 287 КК України – допуск до керування транспортом особи, яка не має права на керування транспортним засобом. 

На даний час, посвідчення водія, що підтверджує право на керування транспортними засобами підозрювана не надала.

За санкцією вказаної статті за скоєний злочин передбачене покарання у вигляді або штрафу (від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), або виправні роботи до 2 років. А максимальна санкція – позбавлення волі строком до 5 років.

Більше у відео УжІнформ: