Одеська кульбаба стала кращим сценічним образом на балу квітів

Таллінський Бал Квітів (Tallinna Lillebal) – це дійсно унікальна подія, якщо ви любите моду, стиль і квіти. У цьому році два кубка на найпрестижнішому флористичному «Балі квітів» в Талліні отримала одеситка Віолетта Веліева за образ сукні-кульбаби.

Головна родзинка цього фестивалю – сукні і наряди з використанням живих квітів. Учасники з різних країн дали повну волю своїй фантазії і зробили не просто модно-квітковий показ, а справжнє шоу! Основний показ проходив на площі Свободи, і багато людей стовпилися там, щоб подивитися на твори справжнього квіткового мистецтва.

Наряд нагадував балетну пачку. Пишну, повітряну і в живих квітах. Окрасою служило сизалеві мереживо, поверх фатину, з жовтою хризантемою. Для створення його довелося багато днів скручувати сизаль на дріт, заготовлюючи нитка для мережива.

Корсет нагадував зелену чашечку квітки – лист аспидистри, чергувався з лусочками листя рускуса, який був виклеєний в римській техніці. Листя кульбаби кріпилися на спині і нагадували крила або корону з трьох видів листя, але і з додаванням зеленої хризантеми.