Унікальний електронний сервіс для людей з вадами слуху презентовано в Одесі

Мобільний додаток ConnectPRO, розроблений українськими IT-фахівцями, дозволяє людям з проблемами слуху спілкуватися в режимі онлайн-чату. В Одесі, в Центрі інтегрованих послуг відбулася його презентація.

У заході взяли участь: директор департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Олена Китайська, директор товариства з обмеженою відповідальністю «Технології для людей» Віталій Потапчук, представники обласної та міської організацій Українського товариства глухих, діти з порушеннями слуху.

В Одесі проживають близько 1500 людей з порушенням слуха.Сегодня їх основною проблемою є інформаційний вакуум і порушення права на отримання інформації доступним їм шляхом за допомогою візуалізації (титрування, переклад жестовою мовою, супровід звукових оголошень текстовими повідомленнями).

Завдяки сервісу, мова співробітника «Прозорого офісу» перетворюється в текстові повідомлення, що надходять відвідувачеві на його смартфон. У програмі також є сервіс онлайн-сурдоперекладу: протягом робочого дня в режимі відеозв’язку доступний сурдоперекладач. Електронний сервіс буде введений в 4 управліннях соціального захисту населення департаменту праці та соціальної політики Одеси.

За допомогою спеціального додатку СonnectPRO людям з проблемами слуху оформити допомогу або субсидію буде значно легше.