У міськраді говорили про можливість залучення американської фінансової допомоги на спорудження спортивно-реабілітаційного центру для людей з інвалідністю

Напередодні в Ужгородській міській раді відбулася зустріч в.о. міського голови, заступника міського голови Олександра Білака, голови Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександра Лизанця та громадських активістів із керівницею програми гуманітарної допомоги відділу оборонного співробітництва посольства США в Україні Людмилою Кириленко та військовим інженером, представником командування ВМС США Хосе Хернандесом.

Ішлося про можливість залучення американської допомоги, насамперед фінансової, на спорудження в Ужгороді спортивно-реабілітаційного центру для людей з інвалідністю.

Нагадаємо, для цього міська рада кілька років тому виділила будівлю колишньої котельні на вулиці Франтішека Тіхого. За кошти підприємців, міського та обласного бюджету, загальнодержавного Фонду регіонального розвитку вже вдалося зробити деякі роботи, проте об'єкт настільки масштабний, що грошей потрібно ще дуже багато.

Людмила Кириленко наголосила, що Посольству США в Україні дуже цікавий потенціал такого об'єкту і він міг би покласти початок співробітництва із Ужгородом військового відомства Америки. Наразі потрібна експертна оцінка нинішнього стану будівлі та відкоригований проект.

Хосе Хернандес зазначив: рішення про підтримку, якщо воно буде прийняте, можливе вже до кінця цього року або ж на початку наступного, а вже за 2-3 роки – практична реалізація проекту. Якщо ж доти спорудженню Центру допоможуть з інших джерел, то американські кошти використають на іншу допомогу цьому або схожим проектам.

Олександр Білак наголосив, що Ужгородська міська рада, яка має досвід участі в європейських програмах співробітництва, із розумінням ставиться до процедур та часу, які вимагають такі проекти. Водночас міська влада не припинятиме розпочату роботу із залученням коштів з інших джерел, у тому числі з фондів міжнародної допомоги.

Завершили зустріч домовленістю, що американським партнерам нададуть всю необхідну документацію, а вони регулярно інформуватимуть про просування щодо прийняття рішення про допомогу спорудженню в Ужгороді спортивно-реабілітаційного центру для людей з інвалідністю.

Прес-служба Ужгородської міськради