На Закарпатті судитимуть наркодилера

 

Чоловік окрім торгівлі наркотиками, ще й привчав до зілля неповнолітнього. інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Рахівським відділом Тячівської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 23-річного мешканця міста Рахів, який неодноразово незаконно придбавав, зберігав та збував наркотичні засоби та психотропні речовини, а також організував місце для їх незаконного вживання та схилив неповнолітню особу до вживання таких засобів.

Як повідомив начальник Рахівського відділу Тячівської місцевої прокуратури Святослав Юсип, правоохоронцями задокументовано факт збуту підозрюваним метамфетаміну у грудні 2018 року. Того ж дня, встановлено факт схиляння ним неповнолітнього до вживання марихуани.

Повторний факт збуту підозрюваним амфетаміну та метамфетаміну, правоохоронці задокументували у лютому 2019 року.

В сукупності, дії підозрюваного кваліфіковані за ч. ч. 1, 2 ст. 307 КК України (незаконне  придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин, вчинені повторно), ч. 2 ст. 315 КК України (схиляння особи до вживання наркотичних засобів, вчинене щодо неповнолітнього) та ч.2 ст.317 КК України (надання приміщення для незаконного вживання наркотичних засобів, вчинене із залученням неповнолітнього).

Довідково:

відповідно до санкцій інкримінованих статей за скоєне, підозрюваному загрожує покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.