Провідна світова компанія Össur допомагатиме центру НЕЗЛАМНІ у Львові протезувати українців (ВІДЕО)

Фото: Роман Балук

23 травня у Львові підписали меморандум про співпрацю між компанією Össur (Ісландія), Львівською міською радою та Першим медичним об’єднанням Львова, на базі якого діє Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Це допоможе якомога більшій кількості людей отримати високоякісні протези, а медикам – переймати світовий та ділитися своїм досвідом протезування.

«Я мріяв мати співпрацю з компанією Össur, і так виникла ідея побудувати партнерство. Бо сьогодні тисячі українців потребують протезування і якісної медичної допомоги. Ми маємо робити все від нас залежне, щоб допомогти кожному», – сказав мер Львова Андрій Садовий.

«Ми раді бути сьогодні тут, і мати можливість долучитися до проєкту UNBROKEN. Сподіваюся, ця співпраця принесе багато користі для українців», – зазначив Свейн Зельвасон, президент і генеральний директор компанії Össur.

Короткострокова співпраця передбачає, що компанія Össur допомагатиме центру UNBROKEN підбирати найкращі протезні рішення для пацієнтів, консультувати щодо асортименту продукції, навчати фахівців та допомагати у протезуванні. Також передбачене проведення спільної конференції, присвяченої протезуванню. Серед довгострокових цілей – розробка та впровадження Національної програми підготовки протезистів з усієї України щодо використання протезних компонентів Össur; участь у спільному дослідницькому проєкті щодо доставки протезних рішень в Україну.

За різними оцінками, сьогодні понад 20 тисяч українців потребують протезування. І щодня ця кількість зростає. Це цивільні люди, діти та військовослужбовці.

Довідка

Перше медичне об’єднання Львова – найбільший медичний заклад в Україні на 2500 ліжок, що включає дві дорослі та одну дитячу лікарню, а також Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), що є одним з основних прихистків для дорослих та дітей, які отримали поранення внаслідок війни в Україні. Лікарні прийняли понад 11 тисяч поранених, у тому числі 350 дітей з мінно-вибуховими травмами та опіками. UNBROKEN надає повний спектр лікувально-реабілітаційних послуг безкоштовно: хірургія, ортопедія, протезування, фізична реабілітація, психологічна реабілітація – все в межах одного центру. З початку повномасштабного вторгнення виконали понад 50 тисяч хірургічних операцій. Під час масованого обстрілу військового навчального центру, лікарня прийняла понад 100 поранених одночасно.

Össur – це провідний світовий постачальник інноваційних рішень для мобільності, які покращують якість здоров’я та благополуччя людей. Össur працює по всьому світу з 1971 року і має близько 4000 співробітників, включаючи міжнародну мережу медичних працівників, які надають допомогу пацієнтам (пропонують протези, ортези і опори). і Компанія добре відома інноваційними протезними та ортопедичними рішеннями. Компанія Össur призупинила продажі в росію в лютому 2022 року і відтоді жертвувала протезні вироби та пропонувала клінічну підготовку українським клініцистам. Össur пропонує повний спектр протезних рішень для пацієнтів з ампутованими верхніми та нижніми кінцівками та співпрацює з протезистами і медичними працівниками в Україні для забезпечення сталої реабілітаційної допомоги в країні на довгі роки. Такий підхід був добре сприйнятий українськими протезистами, пацієнтами та іншими зацікавленими сторонами.

Відео: Андрій Андрух







Фото: Роман Балук

Пресслужба ЛМР

Львівська міська рада