Очільник Львівщини закликав правоохоронців розслідувати продаж бронежилетів Львівського Оборонного Кластеру

Львівський Оборонний Кластер повідомив в соцмережі, що в одній із торгових мереж продаються бронежилети, схожі на виготовлені кластером. Максим Козицький закликав правоохоронців розібратися

На своїй сторінці в соцмережі "Facebook" Львівський Оборонний Кластер, який безкоштовно відправляє бронежилети захисникам України, повідомив, що одразу кілька волонтерів виявили, що в торговій мережі "Епіцентр" продаються бронежилети дуже схожі на виготовлені кластером. Унікальна внутрішня система ідентифікації, яку використовує Львівський Оборонний Кластер при виробництві бронежилетів, дозволила встановити: чохли цих бронежилетів дійсно виготовлені кластером. 

Виявивши торгівлю бронежилетами, Львівський Оборонний Кластер звернувся до правоохоронних органів.

"Яким чином продукція, яку ЛОК безкоштовно передає українській армії та службам, опинилася на полицях магазинів? Вирішили шукати відповідь за допомогою Служби Безпеки України.

Надали компетентним органам дані щодо всіх контрагентів, провели звірку відвантажень, записів камер та обліку транспортних засобів і відповідальних осіб, які приїздили для отримання нашої продукції.

Колектив Львівського Оборонного Кластеру вважає продаж наших плитоносок не просто шахрайством. Під час війни будь-яка торгівля гуманітарною допомогою, особливо призначеною для захисту наших військових, є актом Державної Зради! Просимо Генерального прокурора України Ірину Венедіктову, Голову Служби безпеки України Івана Баканова провести розслідування та покарати винних", – йдеться в дописі Львівського Оборонного Кластеру.

Розслідувати продаж бронежилетів, які Львівський Оборонний Кластер безкоштовно передає українським захисникам закликав очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 

"Ця інформація шокувала мене. Поки одні витрачають час, гроші, зусилля, щоб допомогти нашим оборонцям, інші – вирішили підзаробити. В умовах воєнного стану такі дії «постачальників» слід жорстко присікати. Правоохоронні та контролюючі органи мають швидко з‘ясувати всі обставини та причетних і дати належну правову оцінку цій ситуації", – зазначив очільник області.

У пресслужбі Львівської ОВА зазначили, що у співпраці з Львівським Оборонним Кластером Львівська ОВА передала нашим воїнам, прикордонникам та поліції на передову не одну сотню бронежилетів четвертого класу. Кластер виготовляє їх якісно і завдяки пожертвам небайдужих безкоштовно передає тим, хто стоїть надійним щитом для усієї країни.