У Львові відкрили денний центр перебування для дітей переселенців

У центрі дитину можна залишити безкоштовно до трьох годин на день. Харчування та денний сон для дітей центр не забезпечує

У Львові відкрили денний центр перебування для дітей-переселенців віком від 4 до 11 років. Цей центр створений громадською організацією "YMCA Lviv". Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації. 

"Ми стикнулися з ситуацією, коли багатьом переселенцям потрібно вирішувати свої питання, але ні з ким залишити дитину. Деколи мамам потрібно кілька годин для себе, щоб побути у спокої. Ми спробували зрозуміти, чим можемо допомогти: знайшли волонтерів, місце, розробили активності і уже третій тиждень щодня працюємо з дітками. Малюємо, граємо на піаніно, розважаємо з аніматорами – діти  можуть робити те, що їм хочеться, а батьки не прив'язуються до певного часу. Ми приймаємо малечу у ті години, коли зручно батькам", – розповідає координаторка проєкту Марія Кісіль.

У Центрі дитину можна залишити безкоштовно до трьох годин на день. Обов’язковий попередній запис за телефоном +38 068 029 18 80.

З огляду на обмежені ресурси, організація не забезпечує харчування та денний сон, а також не працює з дітьми з інвалідністю.