У Львові через дефіцит пального зупинилася низка автобусних маршрутів

Зважаючи на дефіцит палива у Львові оптимізували роботу біля 20% громадського автотранспорту. Після подолання дефіциту в міськраді обіцяють відновити курсування всіх автобусних маршрутів

У Львові через дефіцит палива призупинено роботу низки міських автобусних маршрутів. У Львівській міськраді повідомляють про те, що зупинили своє курсування автобусні маршрути № 10, 11, 33, 43 і 45. Крім того автобусний маршрут № 61 тепер курсує від с. Підбірці до пл. Різні. За словами заступниці міського голови Львова із питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, на маршрутах, які призупинили свою роботу, курсувало від 1 до 3 автобусів і був невеликий пасажиропотік, отож вони були збитковим. Зазначимо, автобусні маршрути № 10, 45 і 61 обслуговує комунальний перевізник Львівське комунальне АТП № 1.Маруняк обіцяє, що як тільки проблема із паливом владнається, роботу міських маршрутів відновлять в необхідному обсязі.

В той же час, автобусні маршрути з високим пасажиропотоком працюють без змін. Натомість, замість призупинених автобусів, курсує електротранспорт.

"Просимо з розумінням поставитися до ситуації. Як тільки проблема з дефіцитом пального вирішиться, кількість транспорту відновимо", — пояснила Ірина Маруняк.