На Львівщині ракетні удари рашистів по інфраструктурі регіону нанесли збитків на 1,5 мільярди гривень

Найбільш складними для відновлення є електричні підстанції, відновлення яких триватиме біля півроку

Збитки, які Львівщина зазнала через ракетні удари рашистів по об'єктах інфраструктури регіону, за попередніми розрахунками становлять біля 1,5 мільярдів гривень. Про це у інтерв'ю Суспільному телебаченню розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Людські жертви – це найболючіше у цій війні. Усе інше ми відбудуємо та відновимо.  Найбільш складні об’єкти для відновлення – це електричні підстанції,  поставка компонентів є тривалою, і для цілковитого відновлення необхідно  близько пів року»,  – зазначив Максим Козицький.

Очільник Львівщини зазначив, що дуже важливо, аби люди не ігнорували повідомлення про тривогу. В області під місця укриття підпадає майже 130 тисяч об’єктів.

"Це об’єкти подвійного призначення, як-от підвал чи місця для паркування авто. Якщо говорити про спеціалізовані об’єкти укриття, якими опікується ОВА, це майже 900  об'єктів для захисту людей у місцях критичної інфраструктури. З них 260 – це укриття, які мають бути стійкими до ядерних ударів та хімічних атак. Завдання людей – наголошувати органам місцевого самоврядування і власникам закладів щодо можливості використання таких об’єктів.  Наприклад, у закладах харчування таким укриттям є підвал, і він має бути у вільному доступі",  – наголосив начальник Львівської ОВА.

На запитання щодо діяльності в області диверсійно-розвідувальних груп, очільник області повідомив, що з початку війни більше 5 тисяч осіб перевірили СБУ та працівники поліції щодо можливої їхньої участі у підривній діяльності.

"З початку  війни ми звертались до людей щодо їх пильного ставлення до незнайомих людей чи автомобілів і закликали,  щоб вони повідомляли про це правоохоронним органам.  У перші дні було від 15 до 17 тисяч таких звернень. На сьогодні їхня кількість – від 1100 до 1500 на добу.  Це свідчить, що люди звикли до пересторог, але досі не втрачають пильність.  І це дуже добре", – зазначив Максим Козицький.

Завершуючи розмову, він наголосив, що на сьогодні найбільшою мрією його та усіх українців є перемога у цій жорстокій війні.

"Найбільша мрія – перемогти,  а потім показати цілому світу, що Україна не лише вміє перемагати, але і відбудовувати свою державу", –  сказав Максим Козицький.