Ракети, якими рашисти атакували Львів, летіли із Каспійського регіону

Дві ракети, випущені рашистами, вдалося збити українським ППО над Львівщиною, іще три влучили в електричні підстанції

Ракети, які учора ввечері уразили Львів, рашисти випустили із Каспійського регіону. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі "Facebook" повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, в напрямку Заходу України рашисти випустили загалом шість ракет. Дві із них були знищені українською ППО над Львівщиною. Три ракети влучили в електропідстанції на території Львівської області, а іще одна – в електропідстанцію у Воловці на Закарпатті.

"Трьом електричним підстанціям у Львові завдали суттєвих пошкоджень. Є затримка у русі потягів.

Двоє людей звернулися у медзаклади області з осколковими пораненнями. З їхніх слів, перебували неподалік від місць вибухів. Стан постраждалих – середньої важкості," – повідомив Максим Козицький. Він також подякував воїнам Повітряного командування "Захід" Повітряних сил ЗСУ, які " роблять надможливе, щоб вберегти нас від загроз з повітря".

Очільник Львівщини також висловив подяку працівникам ГУ ДСНС України у Львівській області, "Львівоболенерго" та "Укрзалізниці", які оперативно ліквідовують наслідки ракетних ударів ворога і працюють над відновленням електропостачання у житлових районах міста.

У Командуванні Повітряних сил Збройних сил України повідомили, що із Каспійського регіону по областям України загалом було випущено орієнтовно 18 ракет. Ракетних ударів завдавали стратегічні бомбардувальники рашистів Ту-95 або Ту-160. 

Влучання ракет зафіксували по об’єктах інфраструктури Львівської, Закарпатської, Вінницької, Київської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Також з інших засобів було нанесено ракетні удари по Одеській та Донецькій областях.

Українським ППО вдалося знищити протягом минулої доби щонайменше 8 крилатих ракет. Також є відомості про ураження 7 безпілотників та однієї авіаційної ракети.

Зазначається, що окупанти бережуть свої літаки та вертольоти, тому не входять у контрольований Збройними Силами України повітряний простір.

Натомість українська авіація Повітряних Сил протягом доби здійснила десятки авіавильотів. Під прикриттям винищувачів групи ударної авіації нанесли близько десяти ракетно-бомбових ударів по скупченню військ противника, складах боєприпасів та живій силі.