Львівські митники викрили аферу з секонд-хендом

 

Агент із митного оформлення товарів до м/п "Північний" Львівської митниці ДФС подав електронну митну декларацію на сортований одяг з текстильних матеріалів (Second Hand), що був у користуванні, 1-ї, 2-ї, 3-ї категорії (ступінь зношеності не перевищує 25%), який надійшов на адресу одного з ТзОВ Запоріжжя. Продавцем товару зазначено компанію з Коста-Ріки, фактурна вартість – понад 20 тис. доларів США.

Задля перевірки автентичності документів, на підставі яких було здійснено митне оформлення виробів, що були у вжитку, митники надіслали запит до Митної адміністрації Республіки Польщі. З'ясувалося, що у документах, поданих до оформлення та надісланих Митною адміністрацією Республіки Польщі, є відмінності. Насправді продавцем товару є фірма з Познані (Республіка Польща), а вартість товару – понад 60 тис. EUR, різниця за курсом Національного банку України становить понад 1 млн. 327 тис. гривень.

Отже, директор підприємства вчинив дії, спрямовані на ухилення від сплати в повному обсязі митних платежів. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ст. 485 Митного кодексу України.