Аграрії Львівщини отримали насіннєвий матеріал із Австрії

Аграрії регіону отримали насіння озимої пшениці, сої, кукурудзи і соняшнику та суміші трав

Сьогодні одна з найбільших організацій фермерів із селекції та насінництва Австрії передала аграріям Львівщини гуманітарний вантаж на підтримку галузі у час війни та розпалу посівної кампанії. Йдеться про насіння сільськогосподарських культур (озима пшениця, соя, кукурудза, соняшник) та суміші трав від австрійської насіннєвої компанії SAATBAU LINZ. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Як зазначив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко, цього року сільгоспвиробники Львівщини мають максимально засівати поля та вирощувати урожай, щоб частково компенсувати втрати, пов’язані зі скорочення посівних площ на територіях, де тривають бойові дії.

Поставка та розподіл насіння відбувся за підтримки департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації та ГО «Львівська аграрна палата». Загалом аграріям Львівщини передали понад 80 тонн насіння.

«Аграрії області в цьому році проводять посівну в доволі жорстких умовах. Головним викликом є брак ресурсів. Тому ми дуже раді будь-якій пропозиції від наших зовнішніх партнерів, які допомагають нам провести посівну і  забезпечити продовольчу безпеку регіону та країни в цілому. Високорепродукційне насіння не просто дозволить збільшити посівні площі. Воно також дає шанс нашим аграріям отримати максимальну врожайність та, відповідно, збільшити ефективність виробництва», – зауважила директорка департаменту АПР Тетяна Гетьман.

​Гуманітарну допомогу розподілили між дрібними та середніми аграріями регіону, зокрема, понад 200 фермерів отримали насіння, яке дасть змогу засіяти пшеницею близько 180 га, кукурудзою – 820 га, соняшником – 1700 га, соєю – 120 га, з них 49 сімейних фермерських господарств отримали суміш трав на площу 160 га.

Нагадаємо, що це вже третя гуманітарна поставка вантажу сільгоспвиробникам області від міжнародних компаній. Перший вантаж отримали від Франції у вигляді елітної насіннєвої картоплі. Другий – насіння кукурудзи від корпорації Bayer.