В Одеських лікарнях медикам не видають засоби захисту

Представник благодійного фонду “Корпорація Монстрів” в Одесі Катерина Ножевнікова розповіла про ситуацію в лікарнях міста, яка склалася із засобами особистого захисту медичного персоналу.

На своїй сторінці в Facebook вона написала:

“В лікарнях є засоби захисту, але медикам їх не видають. Вчора в одну з лікарень Одеси на консультацію привезли пацієнта, який лежав в інфекційній лікарні у відділенні з шлунковими інфекціями. Привезли його на рентген ЖКТ. Але вирішили заодно зробити рентген легенів (лікарі виявили ініціативу). А там – полісегментарна пневмонія і розпад легенів. Пацієнта повернули в лікарню, де він за годину помер. Всі співробітники відділення перебували без захисту. Медики “швидкої”, які забирали пацієнта, теж були без захисту. Результат – контактні лікарі – рентгенологи в міськлікарні, співробітники інфекційної і бригада “швидкої”. Що буде з ними далі? Посадять на карантин чи зроблять вигляд, що все добре?”

Катерина Ножевнікова запевняє, що благодійники передали до всіх лікарень міста значну кількість необхідних засобів захисту. І не зрозуміло, чому все зберігається “на чорний день”, який уже настав.

Зазначимо, що в Україні 23% хворих на коронавірус – медики. І якщо такими темпами буде прогресувати кількість зараження лікарів, нас просто не буде кому лікувати.