Спільні зусилля задля однієї мети

Одним з пріоритетів діяльності служби зайнятості є сприяння населенню у працевлаштуванні та допомога роботодавцям в укомплектуванні вакансій, у тому числі вакансій для громадян з інвалідністю. Адже особи з інвалідністю потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя та праці, щоб успішно інтегруватися у суспільстві.

Яскравим прикладом працевлаштування особи з інвалідністю є історія безробітного Віктора Мартинюка, який за сприянням у працевлаштуванні звернувся до Дубенської філії обласного центру зайнятості. Кар’єрним радником було з’ясовано, що пан Віктор за освітою столяр будівельний та тесляр, та має досвід роботи за здобутими професіями. Також має 12 років стажу роботи верстатником деревообробних верстатів, але у зв’язку з проблемами зі здоров’ям був змушений змінити роботу й надалі працював на посаді комірника.

Кар’єрний радник підбирав вакансії з урахуванням професійних знань та навичок, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та особистих побажань чоловіка. Оскільки пан Віктор мав високу вмотивованість до якнайшвидшого пошуку роботи, він уважно прислухався до порад особистого консультанта, наполегливо здійснював пошук роботи, відвідував семінари з техніки пошуку роботи та для осіб з інвалідністю. Також для прискорення соціальної адаптації йому було надано індивідуальні профконсультаційні послуги.

За рекомендацією кар’єрного радника пану Віктору було запропоновано пройти співбесіду на вільну вакансію вантажника у ТОВ «ПОЛОСКУН ПЛЮС», на що безробітний одразу погодився. Віктор Михайлович успішно пройшов співбесіду і був офіційно працевлаштований.

Пан Віктор й сьогодні успішно працює у ТОВ «ПОЛОСКУН ПЛЮС», а кар’єрний радник продовжує здійснювати супровід за колишнім безробітним.

Тож якщо й ви перебуваєте у пошуку роботи, зайдіть на сайт Рівненського обласного центру зайнятості та ознайомтеся з наявними вакансіями за посиланням: https://rov.dcz.gov.ua/anonspodiya/dlya-tyh-hto-shukaye-robotu-48.

А у телеграм-боті «Робота на Рівненщині» @work_in_Rivne_region Ви знайдете актуальні вакансії Рівненщини.

Також для пошуку роботи пропонуємо Вам скористатися «Єдиним порталом вакансій» https://jobportal.dcz.gov.ua/ чи телеграм-каналом: «Робота зараз: Державна служба зайнятості» @DCZ_WorkNow_bot. Саме тут можна знайти актуальні пропозиції роботи з усієї України, які оновлюються щодня.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутися у місцевий підрозділ служби зайнятості Рівненщини за контактами https://rov.dcz.gov.ua/publikaciya/kontakty-filiy-upravlinviddiliv-filiy-rivnenskogo-ocz, наш Telegram-канал підтримки: https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne, або на «гарячу» лінію Рівненського ОЦЗ +38096-539-53-59.