Відомий травматолог з Австралії навчав львівських лікарів новітньому методу протезування (ВІДЕО)

Австралійський ортопед-травматолог Муньєд Аль Мудеріс у Львові навчив українських медиків остеоінтеграційному протезуванню, завдяки якому вже наступного дня після операції пацієнт може ходити.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«У Центрі «Незламні» Муньєд Аль Мудеріс провів три дні. Ортопед-травматолог ознайомив українських фахівців з «секретами» остеоінтеграційного протезування, коли штучну кінцівку вживлюють просто в кістку. Ця технологія – давня мрія українських лікарів. Вона дозволяє встановлювати протези людям з «високою» ампутацією ніг. На жаль, на такі протези зараз великий запит», – йдеться у повідомленні.

У медзакладі зазначають, що Муньєд Аль Мудеріс – зірка світової медицини. Він – людина року в Австралії. Сам чоловік родом з Іраку. Виріс у воюючій країні і бачив багато людей, яких травмувала війна. Ще з дитинства мріяв допомагати людям знову бути мобільними. До Австралії свого часу дістався човном – як біженець. Рік провів у слідчому ізоляторі, а після цього почав працювати над новітньою технологією протезування.

Австралійський лікар оглянув майже сотню пацієнтів у реабілітаційному центрі «Незламні» та спільно з львівськими травматологами виконав кілька операцій. Наступний візит Аль Мудеріса до Львова запланований на квітень, тоді перший українець зможе отримати найсучасніший протез за остеоінтеграційною технологією.