Екс-начальник Держфінінспекції Віталій Малех про технологічну війну Айфон та Андроід

Малех Віталій Петрович

Суперництво між Айфон та Андроід досягло, мабуть, свого апогею. Теперь фанати обох брендів вже й самі не впевнені, кому віддати перевагу, та можуть користуватись одночасно пристроями обох категорій.

В наш час досить важко сказати, яка саме платформа випереджає конкурента. Однак даним питанням цікавляться як спеціалісти в галузі мобільних технологій, так и люди, не задіяні у створенні сучасних гаджетів. Сьогодні ми вирішили дізнатись, якої думки про технологічну війну Айфон та Андроід Віталій Петрович Малех.

Слід зазначити, що екс-начальник Держфінінспекції Малэх Віталій Петрович є великим шанувальником сучасних технологій та їхнього развитку як в Україні, так и в усьому світі. Недивно, що така обізнана людина, як Віталій Малех, слідкує за всіма важливими новинами в цій галузі. Зокрема, Віталій Петрович проявляє неабияку цікавість до технологічного суперництва двох популярних платформ, яке триває вже не перший рік.

Для того щоб отримати максимально повну картину ситуації, ми попросили героя сьогоднішньої статті особисто розповісти нам про деякі висновки стосовно цієї важливої теми. Малех Віталій Петрович був настільки люб’язним, що погодився особисто відповісти на наші питання, максимально широко разкривши

То яку ж думку Малех Віталій має відносно ситуації, що склалася, та які він бачить перспективи подальшого розвитку Айфон та Андроід на українському чи світовому ринках.

Основні враження

Віталій Петрович Малех вже не перший рік спостерігає за боротьбою двох могутніх корпорацій та конкуренцією платформ. Як зазначив в своєму інтерв’ю Віталій Малех, на сьогоднішній день можна зробити висновок, що боротьба майже дійшла кінця. Отже, тепер настає час підведення деяких підсумків.

Перше, що ми захотіли дізнатись, це що саме думає Малэх Віталій Петрович стосовно фінального рахунку Apple та iPhone.

Відповідаючи на наші запитання, Малех Віталій зазначив, що на сьогоднішній день Google та Apple спромоглися обійти більшість мобільних платформ. Зокрема, вони потіснили на ринку Symbian OS та Bada, а також помітно випереджають Windows Phone, хоча остання все ж не здає позиції та впевнено відвойовує увагу своєї цільової аудиторії.

Окрім загального опису ситуцації, ми попросили, щоб Малех Віталій Петрович навів деяку статистику, яка б більш наглядно демонструвала, наскільки поширеними стали за останні роки смартфони Айфон та Андроід.

Як відмітив Віталій Малех, всього в світі близько 5 мільярдів людей користуются мобільними телефонами. Ці цифри не точні, погрішність може сягати 250 мільйонів потенційних користувачів, проте навіть у такому вигляді статистика вражає.

Малэх Віталій Петрович також відмітив цікавий факт: ці 5 мільярдів припадають на приблизно 5,5 мільярдів осіб, що вже досягли 16-річного віку, та старших. Більш того, Віталій Петрович Малех вважає, що навіть такий підрахунок слід вважати дещо непевним, оскільки багато людей використовують більше, ніж одну SIM-картку.

В будь-якому випадку, Малех Віталій зазначив, що, згідно його прогнозів, у найближчому майбутньому це число збільшиться як мінімум до 6 мільярдів. Малех Віталій Петрович вбачає декілька причин цьому.

По-перше, збільшиться сама кількість населення. Зокрема, як вважає Віталій Петрович Малех, це стосується країн, в яких мобільні технології користуються неабияким попитом. Вчені впевнено прогнозують приріст населення у найближчі роки.

По-друге, як зазначає Малэх Віталій Петрович, беззаперечним можна вважати той факт, що підвищиться сам рівень проникнення мобільного зв’язку. Зокрема, він поступово охоплює все більш широку вікову категорію користувачів.

Дещо про перспективи

Відповідаючи на наші запитання стосовно варіантиів майбутнього розвитку Айфон та Андроід на світовому рінку, Малех Віталій Петрович зазначив наступне. У січні 2016 року Apple заявила про 1 мільярд її активних гаджетів. В цю кількість увійшли не лише Айфон, але також iPad, iPod, Mac,. Apple TV та годинники. В цілому, по даним, які має Малех Віталій, нараховується близько 900 млн пристроїв Айфон та Айпад. Порівняно з близько 880 млн у грудні 2015 року, очевидно, що темпи зростання кількості Айфон досить помірні.

З іншого боку, як розповів Віталій Малех, відомо про те, що, станом на вересень 2015 року, в користуванні знаходилось близько 1,25 млрд телефонів та 150 млн планшетів під управлінням Андроід. Зважаючи на досить скромний рівень продажів за час, що минув з моменту складання статистики, зрозуміло, що база пристроїв у користування навряд чи виросла більше ніж на 100 мільйонів.

Згідно деяких статистичних прогнозів, у перспективі рівень користування мобільними пристроями у 10 разів перевищить об’єм продажу ПК. У той же час очевидно, що як у Айфон, так і Андроід існує досить широкий простір не тільки для розвитку, але й для утримання своїх позицій. Отже, швидше за все, як вважає Віталій Малех, війна Айфон та Андроід майже скінчилась. Серед іншого через те, що обидва конкуренти вийшли на надзвичайно високий рівень розвитку та охоплення потенційної аудиторії, і на даному етапі порівняння статистичних даних чи рівню продажу поступово втрачає сенс. Як вважае Віталій Петрович, Айфон та Андроід швидше за все розвиватимуться паралельно, та більше не заважатимуть розвитку один одного.

2 коментарі

  • Цыган

    Статья заказная 100 % ! Написана для отбеливания этого фрайерка -мошенника и афериста, алкаша и лентяя Малеха ВП . Редакторы статьи продажные суки !!!

  • Цыган Виталик

    Вопрос к модераторам! Зачем, удалять комментарии ?? То , что этот ” герой” так вами называемый , есть большой мошенник и аферист – так это не секрет. Люд-и-и-и!! Статья заказная , чтобы инфо о вымогательстве и получении взятки Малехом ,ушло на второй план ! Зло будет НАКАЗАНО!!!