Радник Сергія Капліна – Людина Курченка

каплин

Захисник «простих людей» нардеп Сергій Каплін ось уже два скликання поспіль на кожному кроці кричить про соціальну справедливість, яку він відновить для українців. Проте, що може знати про соціальну рівність людина, яка живе «на широку ногу» й «годується» із рук корупціонерів?

Найбільшу тінь на політичну репутацію молодого й амбітного політика кидає навіть не скандальна поведінка, коли Каплін серед білого дня чи із тим самим мером. Не . І, навіть, не . Найбільше дисткредитує його дружба, підкріплена шкурним інтересом, із сумнівними особистостями. Такими, як люстрований держслужбовець Сергій Варламов.

Чиї гроші відробляв «простий» Каплін?

Сергій Каплін завжди наголошував, що на діяльність його партії ідуть виключно сімейні кошти та внески дрібних небайдужих підприємців. Проте, ніяких збережень родини та однопартійців, і, навіть, допомоги малого та середнього бізнесу, не вистачить на царські замашки Капліна. Зокрема, на утримання його недешевого автопарку та засилля агітаційної реклами. А отже, десь він таки кошти бере. І тут уже більш логічною виглядає його дружба із колишнім заступником Голови Державного агентства резерву Україну Сергієм Варламовим. Адже, маючи численні зв’язки та вплив, він знайомив «правдоруба» і критика влади Капліна з «потрібними» людьми для постійних «вливань» у його політичну діяльність.

Ще за часів Януковича Сергій Каплін просто не зникав з екранів телеглядачів каналу «Інтер». Скандальними заявами та цькуванням «потрібних» людей з телеекрану він відпрацьовував гроші солодкої парочки Льовочкін-Фірташ. Також деякі народні депутати заявляли, що депутат-утікач Олександр Онищенко фінансував Капліну «Майдан простих людей проти тарифів Яценюка».

Усі ці вигідні знайомства молодого політика відбулися не без допомоги Варламова.

Варламов працював у групі компаній скандально відомого Сергія Курченка

До речі, дружба двох Сергіїв зав’язалася давно – ще в 2012 році. Так, під час VII скликання Верховної Ради (з 2012 по 2014 роки) народний депутат Сергій Каплін мав 37 помічників. Серед них зазначений і Сергій Варламов, який нібито консультував політика «на громадських засадах» .
А у декларації нардепа за 2015 рік Сергій Варламов вказаний як співавтор Капліна у створенні зображення знаку «Рух простих людей».

Про самого ж Сергія Варламова відомо, що він – ще та «темна конячка». І як він потрапив на керуючу посаду Державного агентства резерву Україну – цікаве запитання. Адже стало достеменно відомо, що Варламов свого часу працював на скандального харківського бізнесмена-хапугу Сергія Курченка, якого оголошено у міжнародний розшук за розкрадання державної власності. Як свідчить розслідування проекту «Канцелярська сотня», Сергій Варламов очолював відділ департаменту природного газу в групі компаній Сергія Курченка. Про це свідчить знайдений і відновлений документ – роздруківка номерів телефонів керівництва групи.

варламов

І те, що номер телефону «керівника відділу природного газу» Сергія Варламова збігся з номером, зазначеним на візитці заступника директора Держрезерву.

На офіційному сайті Держрезерву зазначено, що Сергій Варламов став заступником керівника агентства у грудні 2012 року. Раніше ж він працював у приватних компаніях, пов’язаних із торгівлею нафтою й газом. А у 2010 році Варламов був заступником керівника з питань газопостачання Київської філії ДП «Нафтогазмережі».

І, найцікавіше, що у трудовій біографії Варламова є дуже показова «біла пляма» – інформація про діяльність Варламова з 2010 по 2013 року на офіційному сайті відсутня. Звичайний збіг? Навряд чи. Сам же чиновник пояснював цю прогалину звичайним…трирічним безробіттям.

Мабуть, тому, пам’ятаючи голодні роки, Сергій Варламов просто-таки накинувся на легкі гроші державних тендерів, користуючись своїми посадою та впливом. Але, його махінації на торгах були розкриті.

Варламов і Каплін: і вашим, і нашим

Сергій Варламов завжди розумів: хочеш жити – прислужуй усім. Тому намагався бути корисною людиною не лише владі Януковича, а й Порошенка. Та за все в житті доводиться платити. Особливо, за зраду, корупцію та крадіжки. Тому заступник керівника Державного агентства резерву Україну був люстрований із забороною 10 років обіймати державні посади.

Як і його наставник Варламов, амбітний та енергійний Сергій Каплін теж намагався підлаштовуватися під різні обставини життя. А тому не вважав за ницість працювати на всіх, від кого може залежати його майбутнє. Наприклад, лідер «Партії простих людей» потрапив у політику зовсім через другу політичну силу. Вірніше, через дві інші партії – вперше до Верховної Ради він пройшов на виборах 2012 року від партії «УДАР» . А вже через два роки – у 2014-му – Сергій Каплін став нардепом від БПП. Цікаво, що ідеологію та принципи кожної партії він відстоював чи не найактивніше, щиро й від душі. Ну що ж, гарний політик зобов’язаний бути гарним актором.

А ще раніше, у 2007-2010 роках, Каплін показав своє уміння усидіти на кількох стільцях. Як пише «Українська правда», у цей період він був одночасно радником регіонала Анатолія Кінаха, помічником Наталії Королевської (на той час голови комітету ВРУ з питань промислової політики) і радником тоді голови Держкомітету з питань розвитку підприємництва та регуляторної політики Олександри Кужель.

До речі, партії Сергій Каплін теж міняв як модниця рукавички. З 2000 по 2004 рік він був членом Партії промисловців і підприємців України (ПППУ) Анатолія Кінаха. А в 2010-2011роках Каплін уже світився на передовиці Кременчуцької організації «Фронту змін». Потім були «УДАР», БПП і, нарешті, «Партія простих людей», «Соціал-демократична партія».
бпп
Що є причиною такої політичної нестабільності – пошук істини чи банальна продажність Сергія Капліна? Відповідь очевидна.