Віра Іванівна “не домовилась”

Шевченківський районний суд м. Києва призначила на 13 квітня слухання по суті справи относительно незаконної передачі у власність екс-президента Віктора Януковича угіддя в урочищі Сухолуччя в Київській області площею 17,48 га. Про це стало відомо з ПОВІДОМЛЕННЯ порталу «Судова влада України».

Восени прокуратура направила до суду обвінувальній акт относительно 18 осіб, среди якіх колишня голова Київської обласної держадміністрація Віра Ульяненко, а такоже директор Дніпровсько-Тетерівського державного лісоміслівського господарства Микола Гордійчук, помічник прем’єр-міністра України (2007 рік) Микола Коломієць, директор ТОВ « Дім Лісніка »Юрій Булава та інші.

Їх звинувачуються в зловжіванні службових становищ та розкраданні майна при передачі земельної ділянкою лісового фонду загальною площею 17,48 га Дніпровсько-Тетерівського лісопроміслового господарства на территории Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області (кримінальне провадження № 42016000000000789 від 22.03.2016р).

Віра Ульянченко в 2006-2009 роках очолювала Київську ОДА, восени 2015 року ее оголосілі в розшук у делу про відчуження лісів Сухолуччя, но пізніше его скасувалі.

Ульянченко – теща керуючого директора компании ICU Макара Пасенюка, Який є фінансовим радником президента Петра Порошенка. Олена Пасенюк – дочка від первого брака Віктора Івченка, Чоловіка Ульянченко. Олена Пасенюк у фейсбуку вказано, что працює в «ING Bank Ukraine», а родом вона з Одеси. Родом з Одеської області такоже Івченко, Який працював в РЕГІОНІ до 1992 року.

У 2008 году на підставі Розпорядження голови Київської ОДА Ульянченко Із постійного Користування ДП «Київське лісове господарство» Було вилуч 6,99 га лісів, змінено їх цільове призначення на землі СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО призначення та безоплатно передано у власність 7 громадян. Серед тих получил землю, булу Пасенюк Олена Вікторівна. Прокуратура не змогла поки що повернути ЦІ ділянки у власність держпідпріємства.