Середня зарплата у різних країнах Світу та рейтинг найвищих заробітних плат 2018

Середня зарплата у різних країнах Світу та рейтинг найвищих заробітних плат 2018

Середня зарплата по країнам світу в 2018 році виглядає наступним чином: серед країн, піддаються обліку, за статистикою лідирує Швейцарія з результатом в $ 3855 на одного працівника. Далі йдуть Норвегія і Люксембург з результатами в $ 3781 і $ 3565 відповідно. Останнє місце у працівників в Зімбабве, $ 21 – середньомісячна заробітна плата там.

Росія серед 157-ой країни, представленої в рейтингу, зайняла 69-е місце з показником в $ 615 середньомісячної зарплати.

В силу історичних причин, різного географічного положення і великого числа інших факторів різні країни світу мають різний економічний ріст і ВВП, а також різний рівень зарплат. Звичайно, абсолютна зарплата, в тому числі в перерахунку на долари ще не говорить нам про рівень життя населення – в теорії можлива ситуація, коли при середньому рівні доходу в 100 доларів в місяць на їжу йде 2 долари, а за проживання 3.

Середня зарплата у країнах Світу: рейтинг найвищих доходів 2018

У такій ситуації житель опинявся б вельми багатим щодо внутрішніх умов, хоча поїздки в Європу і Америку при чинному там рівні цін навряд чи були б йому по кишені. Тому можна порівнювати зарплати як за паритетом купівельної спроможності (тобто оцінюючи вартість одного і того ж товару в різних країнах), так і шляхом простого приведення зарплат до єдиної валюти (зазвичай долара).

Практика проте показує, що абсолютна зарплата цілком адекватно відображає рівень життя населення – і якщо на Кубі вона дорівнює близько 20 доларів на місяць, а в Америці 21 долар за годину, то не випадково люди біжать з Куби в Америку, а не навпаки. На даний момент ціни на різні товари і послуги в світі в результаті глобалізації стоять помітно ближче один до одного, хоча в бідних країнах з низькою заробітною платою ряд послуг (в тому числі щодо нових) помітно дешевше.

Люксембург

Люксембург офіційно є країною з найвищими зарплатами в світі.

Мінімальна зарплата в Люксембурзі, складова $ 1921 також є найвищою в світі. А середня зарплата в цій країні склала рекордні $ 4090.

Найвищий рівень життя своїх громадян уряд Люксембурга забезпечує завдяки видобутку залізної руди і виробництва заліза і чавуну.

Але, звичайно ключову роль грають надаються урядом вигідні умови для іноземних держав і офшорна зона – в Люксебурге знаходяться найбільші організації ЄС, інвестиційні фонди і безліч банків.

Норвегія

Середній щомісячний заробіток в Норвегії становить $ 3 670. І примітний є те, що подібну зарплату можуть отримувати не тільки корінні жителі Норвегії, як це прийнято в багатьох інших європейських країнах, а також емігранти.

Також ця скандинавська країна відома своїми низькими податками на доходи фізичних осіб, але при цьому медицина і вищу освіту в Норвегії виключно на безкоштовній основі.

І стосується це абсолютно всіх сфер, а якість послуг, що надаються знаходиться на найвищому рівні.

Австралія

Австралія із середнім щомісячним доходом в $ 3 500 знаходиться на третьому місці в списку країн з найвищими заробітними платами.

При цьому найбільш високооплачуваними в Австралії вважаються професії, пов’язані з гірничодобувної та нафтогазової галузями, інженери, а також фахівці з будівельного проектування або проектування трубопроводів.

США

Середній щомісячний дохід американців становить $ 3 200.

А найвищі зарплати отримують громадяни таких професій, як інженер, лікар, вчитель і поліцейський.

Великобританія

В середньому англійці отримують щомісячну зарплату в $ 3 065.Однако в Великобританії існує величезна різниця між доходами багатих і бідних громадян.

Бельгія

Середня щомісячна зарплата в Бельгії становить $ 3035 (близько 1 млн. 11 тис. Тенге), а мінімальна – $ тисяча п’ятсот дві.

Швеція

Середній щомісячний дохід шведів становить $ 3023.