Благодійний фонд «Ангели для України» має намір допомогти проєкту НЕЗЛАМНІ

фото: Роман Балук

17 січня міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із засновниками благодійного фонду «Ангели для України». Фонд з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає українським переселенцям, частина з яких потребує медичної допомоги. Саме тому засновники шукають можливості, як фонд може бути корисним у розбудові екосистеми реабілітації НЕЗЛАМНІ.

Під час зустрічі мер Львова презентував гостям проєкт, його цілі і плани, розповів про те, що вже було зроблено і над чим зараз активно працюють всі спеціалісти цієї реабілітаційної системи.

«Більшість людей, яким ми допомагали евакуюватись з зон бойових дій зупинялись у Львові. Серед цих людей були сотні українців з ампутованими кінцівками. Нас цікавить проєкт НЕЗЛАМНІ, який розбудовують у Львові, ми хочемо побачити їх роботу. Ми хочемо його підтримати. Ми можемо через нашу організацію допомагати привозити українців з інших регіонів до Львова, якщо вони потребують кваліфікованої допомоги в цьому реабілітаційному центрі.

Сьогодні (17 січня – ред.) я вперше зустрівся з мером Львова, бо нам було важливо обговорити з ним цей проєкт, поцікавитись більше про ту роботу, які місто проводить в напрямку медичної допомоги. НЕЗЛАМНІ – це чудовий проєкт, який допомагає людей вже й одразу», – зазначив Брукс Ньюмарк, один із засновників благодійного фонду.

«Ви – дуже сміливі люди, бо багато європейців бояться приїжджати в Україну. Я дуже радий, що мав нагоду зустрітися з вами, адже вірю, що ми зможемо співпрацювати. В рамках проєкту НЕЗЛАМНІ ми вже створили невелику майстерню, яка створює протези, але її потужність є недостатньою, бо тисячі українців вже потребують протезування. Якщо ви допоможете нам розбудувати цю майстерню, долучите до цього партнерів, то це буде найкращий подарунок для українців, для їх майбутнього повноцінного життя», – наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Довідка

Організація «Ангели для України» з перших днів повномасштабного вторгнення займається евакуацією громадян України як на території України, так і за її межі. За цей період вдалось евакуювати більше 21 000 осіб. На евакуацію українців організація витратила більше 1 000 000 євро. Окрім евакуації цивільних осіб, фонд допомагає у транспортуванні поранених військовослужбовців та цивільних до медичних закладів України або на лікування за кордон.





фото: Роман Балук

Пресслужба ЛМР

Львівська міська рада