На Одещині викрили 32-річного чоловіка у вербуванні українців з метою втягнення у незаконну діяльність за кордоном (фото, відео)

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку. Згідно з ч.2 ст.149 Кримінального кодексу України, за якою чоловіку оголосили підозру, йому загрожує до 12-ти років позбавлення волі, – повідомляє прес-служба поліції регіону.

Співробітники міграційної поліції Одещини встановили: судимий за шахрайство 32-річний житель Херсона у змові з особами, що перебувають за кордоном, підбирав їм громадян зі скрутним матеріальним становищем, які пройшли або готові пройти навчання з керування малогабаритними морськими суднами, і переправляв в одну з країн ЄС до так званих роботодавців. Там за завербованих людей бралися спільники херсонця і залучали їх до праці, пов’язаної з перевезенням на яхтах до різних держав Європейського союзу нелегальних мігрантів.

За співпраці з працівниками Державної прикордонної служби та спецпідрозділу Д.О.З.О.Р. зловмисника було затримано. Разом зі слідчими відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси за місцем проживання чоловіка провели слідчі заходи.

Підозрюваний наразі у слідчому ізоляторі. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вербування людей зловмиснику загрожує покарання позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Слідство триває. Вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності спільників затриманого.