Сергія П’ятницю затримали у понеділок

Співробітники Служби безпеки України затримали на одержанні хабара заступника начальника головного теруправління юстиції у Чернігівській області, начальника обласної  державної виконавчої служби Сергія П’ятницю.

Про це пишуть «Sumy.Today».

Оперативники СБУ встановили, що посадовець вимагав від підлеглих 50% від нарахованого їм грошового заохочення. Оперативники СБУ затримали чиновника під час передачі йому 35 тис грн. керівником одного з районних підрозділів.

Кримінальне провадження щодо Сергія П’ятниці відкрито за ч. 4 ст. 368  Кримінального кодексу України (передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі для чиновників категорії «Б»)

Раніше Сергій П’ятниця керував державною виконавчою службою міста Суми, де був фігурантом двох кримінальних справ. Проте тоді одну справу закрили, а в іншій його дружина стала свідком. Остання справа стосується зникнення партії конфіскованих iPhone. Ці смартфони розподілялися через виконавчу службу, яку очолював П’ятниця, а один зі зниклих iPhone поліцейські знайшли у його дружини.

Від «Наших грошей»

В декларації за 2017 рік Сергій Миклайович П’ятниця вказав, що його дружині Наталії належить житловий будинок в Сумах площею122 кв м. У власності дружини посадовця взяте в кредит Toyota Yaris (2015 р.в.),  сам він користується Toyota Rav4 2.0. (2011 р.в.), яке належить Світлані Миколаївні Іваненко. П’ятниця не задекларував жодних заощаджень сім’ї.