Дев’ятнадцятирічний полтавець організував власний сольник

6 серпня у Художньому музеї відбувся фортеп'янний сольний концерт Олександра Олійника. Нічого дивного, прочитавши подумали ви. А якщо так Олександру Олійнику 19 років. Він організував свій перший сольний виступ.

Другий поверх Художнього музею. На світлих стінах висять картини дітей, посеред зали стоїть інструмент. Початок концерту анонсовано на 15:00. О 14:50 люди ще збираються. Купують квиток. Вартість — 40 грн, ніби на екскурсію.

У залі людно — тут і люди поважного віку, і молодь 35-ти+, і молодші, і дуже молоді п'ятирічні хлопці.

Олександр з'являється о 15:00. Помітно, що переживає. Вітається і говорить, що навіть у час війни культура є дуже важливою. Хлопець не просто грає. Він розповідає про кожного композитора в перерві між музичними творами.

У залі тихо. Дуже тихо. Поринаєш у атмосферу музики. Видихаєш. Слухаєш і роззираєшся. Бачиш перед очима портрети Бандери, Лесі Українки, Симона Петлюри, Івана Мазепи — усі дуже яскраві, усіх намалювали полтавські діти. А в той час слух лоскоче музика українського композитора Бориса Лятошинського.

Ніби немає війни, нечутно сирен. Хоча концерт і має назву «Життя між сиренами».

Олександр говорить, що це його перший сольний концерт. Хотілося зробити культурний захід у місті, тому й звернувся з пропозицією до керівництва Художнього музею.

Раніше Олександр уже виступав у «Новому Акрополі», збираючи кошти на ЗСУ, а до цього розповідав «Полтавській хвилі», що таке бьордвотчінг.

Сідай в кущі і підглядай, або чим зайнятися на природі23 черв.

Восени Олександр вирушає на навчання до київської консерваторії. Ми бажаємо йому успіхів і багато-багато концертів у рідному місті.