Подільські детективи повідомили працівниці поштового відділення про підозру у незаконному заволодінні державними коштами та підробці документів

Жінка привласнила понад вісім тисяч гривень соціальних субсидій, призначених малозабезпеченим жителям села Борщі.

Шестеро жителів вищезазначеного населеного пункту, не дочекавшись грошей, про надходження яких отримали СМС-повідомлення, звернулися за роз’ясненням до Управління соціального захисту населення.

Як виявилося, гроші заявників отримала і використала в особистих цілях поштарка. Жінка, зловживаючи службовим становищем, підробила підписи одержувачів державної допомоги та звітну відомість, яку в подальшому направила в управління соцзахисту населення.

Її дії слідство кваліфікувало за ч.1 та ч.4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) а також ч.1 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.  За вчинене їй загрожує позбавлення волі на строк до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.