В Одесі поліцейські затримали квартирантів, які на таксі повезли до ломбарду збувати викрадене з оселі майно

Орендувавши на дві доби кімнату, 44-річний одесит та його 37-річна подруга викрали телевізор та обладнання до нього, завдавши збитків господарю будинку на суму понад п’ять тисяч гривень.

Таксисту дії пасажирів здалися підозрілими і коли вони вийшли, зателефонував у поліцію. Правоохоронці, які прибули за викликом, доставили зловмисників у Київський відділ поліції.

«Наразі фігуранти затримані в порядку ст. 208 КПК України. Їхні дії слідчі кваліфікували за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Підозру правопорушникам оголосили, викрадене майно вилучили. За скоєне їм загрожує до шести років позбавлення волі», – розповідає начальник Київського відділу поліції Вячеслав Барба.

Шановні громадяни, аби не потрапити в подібну ситуацію, укладайте з квартиронаймачами офіційний договір найму, в якому прописуйте можливі ситуації, в яких квартиронаймачі змушені будуть відшкодувати вам завдані збитки, а також все цінне майно, що знаходиться в житловому приміщенні. До оселі впускайте людей, яких ви знаєте, або за рекомендацією надійних знайомих.