16-річний мопедист без прав потрапив в аварію в Подільську

Подія сталася вчора, 27 липня, близько чотирнадцятої години на перехресті вулиць Соборної та Шкільної.

16-річний водій мопеда, повертаючи ліворуч, не надав перевагу в русі 72-річному кермувальнику «Hyundai», внаслідок чого транспортні засоби зіткнулися. Під час падіння підліток зламав ногу.

Відомості про подію поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Наразі проводиться досудове розслідування.

«Наразі можу сказати, що мопед не мав державної реєстрації, а його власник – водійського посвідчення та захисного спорядження, –  зазначив начальник Подільського ВП Олександр Ноздратенко. – Відтак зауважую, що батькам слід бути більш відповідальними, коли вони довіряють неповнолітнім дітям керувати транспортними засобами, адже наслідки можуть бути непередбачуваними. У той же час хочу зазначити, що кермувальнику автомобіля теж потрібно було уважніше слідкувати за дорожньою обстановкою – це одне з найперших правил, якого повинні дотримуватися водії і яке прописане в правилах дорожнього руху».

© Одеська область: https://od.npu.gov.ua/news/dtp/policzejski-rozsliduyut-obstavini-dtp-u-poqdilsku-v-yakij-postrazhdav-nepovnolitnij-mopedist/