На Приморському бульварі стартував легендарний Сорочинський ярмарок

Сорочинський ярмарок в Одесі відкрила колона артистів Гоголівських творів, що пройшла від Оперного театру до пам’ятника Рішельє. Очолював колону сам Микола Васильович, в національній бричці.

У ролях Гоголівських героїв виступали артисти театрів з Центральної, Західної і Східної України. У звичайній точці маршруту, на Приморському бульварі розгорнувся сам ярмарок – феєрія українського колориту.

На головній сцені заходи, розташованої біля пам’ятника герцогу Ришельє, виступали народні колективи з піснями і танцями. На алеях бульвару розгорнулася жвава торгівля вишиванками з національними мотивами, і іншими товарами створеними руками народних умільців.

Відвідувачам пропонують скуштувати національні страви української кухні. Наприклад сорочинські галушки з картоплею і м’ясом, що нагадують звичні для нас вареники, але більш круглої форми. Продовца стверджують, що ці галушки – улюблене блюдо самого Гоголя. По сусідству величезний вибір українського сала і копченостей, які мозжно придбати як на вагу, так і в порційних пакетиках.

Крім гастрономічною продукції на ярмарку можна придбати посуд, різні дрібниці для господарства, одяг і аксесуари, звичайно ж з національними українськими мотивами.

Нагадаємо, що ярмарок триватиме до 30 червня включно.