Євген Черняк – головний підозрюваний у вбивстві глави Укрспирту Віктора Панкова

Євген Черняк

Головним підозрюваним у резонансному вбивстві глави Укрспирту Віктора Панкова поки залишається горілчаний олігарх Євген Черняк, який проживає нині по черзі на території Російської Федерації і Сполучених Штатів Америки.

Про це на правах конфіденційності кореспонденту Ukrnovosti.com.ua повідомило близьке до слідства джерело в ГПУ. За його словами, є ряд доказів причетності Євгена Черняка до замовного вбивства Віктора Панкова. Проте, шансів на екстрадицію громадянина України Є. Черняка практично немає.

Раніше співвласник і голова наглядової ради Global Spirits (ТМ “Хортиця”) Євген Черняк критикував Укрспирт і пішов у відставку Тараса Кутового:

1. Без міністра рішення в “Укрспирті” не приймаються. Всі менеджери там фігури номінальні.

2. “Лівим” спиртом від “Укрспирту” забита вся країна. Під зав’язку.

3. Всі отруєння зі смертельним результатом відбулися з “лівого” спирту, впевнений, виробленого на заводах “Укрспирту”, і міністр несе пряму відповідальність за це. Жоден чиновник не покараний. Це говорить про небажання міністра хоч щось розслідувати в цій резонансній вопросе.Ето говорить про небажання міністра хоч щось розслідувати в цій резонансній питанні.

4. “Укрспирт” закуповує зерно і кукурудзу за цінами, вищими за ринкові на 5-10%.

5. “Укрспирт” купує газ на 10-20% вищими за ринкові. Газ і кукурудза дві основні позиції в закупівлях держконцерну.

6. “Укрспирт” користується системою Prozorro лише формально. 99% закупівель проходять без участі в системі, для того, щоб було зручніше красти. Іншого пояснення відсутності контролю закупівель немає.

7. Зараз “Укрспирт” в односторонньому порядку, без попередження, зловживаючи монопольним становищем, підвищує ціну на спирт для виробників. Другий раз за рік. На тлі завищених закупівельних цін, збільшення акцизу, зростаючого ринку контрафакту, таке рішення злочинно.