Високооплачувана професія: львівська лікарня заплатила за прання білизни 1 200 000 гривень

Львівська обласна клінічна лікарня 21 травня підписала договір з підприємницею Христиною Наливайко на послуги з прання медичної білизни за 1,2 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro, пишуть "Наші гроші. Львів".

Зазначимо, що гендиректором та головлікарем медзакладу є скандальний Михайло Гичка.

На торгах Христина Наливайко змагалася з підприємцем Юрієм Яворським і ТОВ «Аква Ліберті». Конкуренти мали дешевші пропозиції, однак їх відхилили через невідповідність тендерній документації.

Учасники Юрій Яворський та Христина Наливайко подали на торги документи з однаковими дефектами друку чи сканування (крапки в однакових місцях). Також Яворський не подав усіх потрібних довідок.

Конкуренти зустрічаються на торгах від Львівської обласної клінічної лікарні вдруге. До цього часу жоден з них не перемагав в державних тендерах. Першу закупівлю лікарня скасувала через неможливість усунення порушень законодавства про публічні закупівлі.

Юрій Яворський зареєстрований як підприємець в липні 2008 року в с. Зимна Вода Пустомитівського району.

Христина Наливайко веде свою підприємницьку діяльність з липня 2017 року, зареєстрована в смт. Дашава Стрийського району. За даними її сторінки в фейсбуці, Наливайко працює фітнес-тренером у King Fitness Lviv та оздоровчому комплексі «Три стихії».

Номер Христини Наливайко у своїх тендерних документах використовує співвласник ТОВ «Євро клін» Роман Дрінь. Згідно з даними YouControl, протягом 2016-2017 років керівником цієї фірми був Андрій Наливайко. Він, згідно з дописами фейсбук-сторінки Христини Наливайко, ймовірно, є її чоловіком.

Згідно з угодою, Христина Наливайко надаватиме послуги з прання 70 тонн медичної білизни до кінця 2019 року. Ціна послуги за один кілограм становить 16,8 грн.

Минулого року послуги з прання 51 тонни білизни замовникові надавав вже згаданий Роман Дрінь. Тоді прання одного кілограма коштувало 19,7 грн.