Одеський Літній театр відкрив свої двері в День захисту дітей

Сьогодні вся Одеса відзначає День захисту дітей, і головним концертним майданчиком святкування став Літній театр, який офіційно відкрив свої двері перед городянами.

На свято завітали безліч одеситів і гостей міста. У Міському саду було не проштовхнутися – сім’ї з дітьми кинулися до входу в Літній театр. На території впорядкованого відкритого простору дітлахи розважалися в ігрових зонах, а дорослі ходили по майданчику.

Потім почалася офіційна частина, під час якої мер Одеси Геннадій Труханов нагороджував школярів, переможців олімпіад, сертифікатами на суму до 6 тис. грн.

“Моя слабкість – це діти. Я не можу дивитися на них без усмішки і почуття любові. Тому в цей день у мене душа нарозхрист і хочеться продовжувати робити щось хороше для наших дітей. Я вітаю всіх батьків і маленьких одеситів з сьогоднішнім святом. Я хочу, щоб юне покоління і далі розвивалося, адже від цього буде залежати доля нашого міста”, – зазначив міський голова.

Звичайно ж, Геннадій Труханов поділився першими враженнями від відвідування благоустроєного Літнього театру, і анонсував відкриття нових майданчиків в місті.

“Перше враження, як правило, не оманливе. 20 років були закриті ворота для одеситів. Тільки переговорами і переконаннями ми зуміли домогтися того, щоб цей простір стало суспільним, щоб він активно експлуатувалося одеситами і гостями нашого міста. Ми зустрічалися з представниками творчих колективів, щоб простір завжди був заповнений. Їм ніде виступити, а будь-якому артисту потрібен глядач, місце, де можна себе реалізувати. Я думаю, Літній театр стане відмінною підмогою для них. Крім цього, в Одесі в недалекому майбутньому з’являться ще три такі майданчики”, – заявив мер Одеси.

Відомий шоумен Дмитро Шпінарев, який разом з мистецькою громадськістю запропонував свій варіант благоустрою Літнього театру і займався реалізацією проекту, мабуть, був єдиним, хто залишався напруженим і не відволікався від своєї діяльності.

“Попереду у нас ще багато роботи. Ми збираємося облаштувати галерею і майданчик для фудкортів. І найголовніше – установка розсувного даху, яку ми хочемо звести на наступний рік”, – підкреслив Дмитро Шпінарев.

Відзначимо, що свято продовжиться і завтра. 2 червня в 16:00 в Літньому театрі відбудеться урочисте нагородження лауреатів другого щорічного рейтингу «100 юних талантів Одеського регіону». Організатори запрошують одеситів і гостей міста прийти на церемонію і насолодитися святковим настроєм, який подарують вам лауреати рейтингу, а також запрошені зірки.

Джерело: odessamedia.net