Макс Поляков і Максим Кріппа з Noosphere Ventures платили ЗМІ сепаратистів – Юрій Гудименко

максим кріппа та макс поляков

«Аморально платити гроші сепаратистам з сайту «Російська весна», як це зробила запорізька компанія Максима Полякова…

Це називається «спонсорувати тероризм», – написав у своєму блозі на Facebook відомий журналіст Юрій Гудименко.

За його словами, головний прийом чорного PR в Україні полягає в пошуку зв’язку конкурента з Росією:

«Тригер, тобто подразник в українському суспільстві номер один – це Росія і її бойовики. Не геї, не наркомани, не влада, а Росія. Хочеш вломитися по кому-то, зламати його репутацію – шукай зв’язок з Росією».

Але і в чорному піарі, на думку Юрія Гудименка, є моральні межі:

«Вломити по опоненту – це буває. Зламати його репутацію через зв’язки з Росією – ну, брудно, але в українському піарі ще й не те буває. Але ось давати гроші сепаратистському сайту, як піарники запорізького бізнесмена Максима Полякова, щоб сепарскій сайт похвалив твоїх опонентів. Тим більше відразу починати розкидати цю інформацію по сайтам – «зливним бачкам» і ютуб – це як мінімум а) палевно, б) аморально.

Аморально не через «зливних бачків» – в кінці кінців, якби ними ніхто не користувався, вони б вимерли. Аморально не те, що заказушний ролик знімало ГО з показовою назвою «Стоп Корупції» – це Україна, врешті-решт, у нас ще й не те буває. Аморально платити гроші сепаратистам з сайту «Російська весна», як це зробила запорізька компанія, щоб вони похвалили твого опонента за «підтримку в зйомках фільму про ополченців».

Це креативно, звичайно, питань немає. Але це аморально. І незаконно. Ось в чому вся справа. Це називається «спонсорувати тероризм». Це якраз те, в чому ви звинувачуєте опонентів. І це не є добре», – вважає блогер.

Американський бізнесмен Максим Поляков (Max Polyakov) починав свій бізнес в Запоріжжі. У власності у нього компанія Noosphere Ventures, дейтінговий холдинг Together Networks, аерокосмічний стартап Firefly Aerospace і геймінговая компанія Murka. Розслідування запорізьких журналістів приписують Полякову організацію мережі порно-чатів. Місяць тому відносини з компанією Полякова Murka розірвала компанія National Geographic, – як вважають, через сумнівну репутацію бізнесмена.

В даний час йде розгляд між Поляковим і засновниками компанії Lucky Labs Сергієм Токарева і Рустамом Гільфанова в суді Британських Віргінських островів. Зараз справа розглядається в голландському арбітражному суді. Компанія Lucky Labs кілька днів тому заявила про чорну PR-атаку, якої вона зазнала у зв’язку з корпоративним конфліктом.