Cпроможність української держави захищати свій інформаційний простір під питанням

Завдяки зусиллям Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики в зоні АТО були встановлені “глушилки” російського телесигналу та обладнання для посилення мовлення українських телеканалів, що сприятиме захисту інформаційного простору України.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар.

“Генерал Євдовченко сьогодні увімкнув “глушилки” російського телесигналу в зоні АТО під час наради, яку вів особисто Президент Порошенко. Про такі глушилки, які розроблені нашими військовими, нам розказали під час виїзного засідання Комітету з питань свободи слова на Схід. Хлопці випробували її самі в Покровську і показали, як це працює”, – розповіла вона.

Як зауважила народний депутат, за результатами виїзного засідання профільний комітет звернувся до Ради національної безпеки і оборони щодо закупки і встановлення цього обладнання.

“Гроші взяли з резервного фонду Кабміну, обладнання встановлювало ДСТЗІ. Не всі були в захваті, дехто відверто чинив спротив встановленню, але ми обіцяли довести це до кінця. І зробили. Російський сигнал сьогодні придушується в зоні АТО, натомість посилюється мовлення українських телеканалів. Дякую секретарю РНБО, міністру інформполітики та всім колегам з комітету. Ми спільно довели спроможність української держави захищати свій інформпростір”, – заявила Вікторія Сюмар.