На Одещині СБУ затримала податківця на отриманні хабара

Служба безпеки України затримала працівника оперативного управління ГУ Державної фіскальної служби в Одеській області на отриманні хабара від бізнесмена. Про це повідомила прес-служба Управління СБУ в Одеській області.

Як зазначили у відомстві, за попередньою версією слідства, старший оперуповноважений в ОВС систематично вимагав гроші від представників суб’єктів господарювання за не перешкоджання їх підприємницькій діяльності у сфері роздрібної реалізації підакцизних товарів.  За щомісячну «винагороду» він обіцяв не вживати заходи адміністративного впливу за виявлені правопорушення.

Співробітники спецслужби задокументували кілька фактів отримання грошей фігурантом провадження. Під час одержання чергової щомісячної «данини» від комерсанта правоохоронці затримали посадовця.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення працівнику ДФС про підозру у вчиненні злочину та обрання відносно нього запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

У відомстві зазначили, що операція з викриття зловмисника здійснювалась спільно зі слідчими ДБР, розташованим в м. Миколаїв, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.